Verksamhetsekonom till Göteborgs Symfoniker, Göteborg

Göteborg Heltid

Tycker du om att axla en roll som expert inom ekonomi och som kommunikatör? Lockas du vara en viktig kugge i en dynamisk arbetsplats där du möter kollegor från hela världen? Då ska du fortsätta läsa! För Göteborgs Symfonikers räkning rekryterar vi en Verksamhetsekonom som kommer vara delaktig i att utveckla redovisningen och skapa effektiva processer och rutiner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Verksamhetsekonom:
Som Verksamhetsekonom ansvarar du för arbetet med uppföljning, prognoser och budget samt analys i samarbete med verksamhetens producenter och avdelningschefer. Du kommer gentemot de verksamhetsansvariga fungera som en resurs och stöd i ekonomifrågor, vilket ställer krav på att du kan förklara ekonomiska termer och konsekvenser på ett pedagogiskt sätt. Du genomför vid behov olika utredningar inom ekonomiområdet och har också en viktig roll i arbetet med årsredovisning och deklaration. Du kommer att ha ett systemansvar för budget- och prognosverktyget som idag är Exopen.

Du ingår i ett team på tre kollegor som tillsammans genomför och utvecklar företagets redovisning, ekonomistyrning och uppföljning. Du kommer även att hantera skatt, moms, STIM-rapportering och avstämningar i viss omfattning. Rollen växlar mellan operativt redovisningsarbete och strategiska frågeställningar. Det ställer krav på en bred erfarenhet, en prestigelöshet och en nyfikenhet.

Kvalifikationer och personliga egenskaper:
För att passa i rollen som Verksamhetsekonom behöver du vara analytisk, utvecklingsinriktad och beredd att ta dig an olika arbetsuppgifter och utmaningar. Därför är det meriterande om du har god erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt. Det kommer att ställas krav på ett självgående och flexibelt arbetssätt, samtidigt behöver du vara prestigelös, ha god social kompetens och trivs med att jobba i team. Arbetet förutsätter att du är strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt. Då du kommer att ha många kontaktytor i organisationen är det också viktigt att kunna kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt några års erfarenhet av redovisning och controlling. Du har goda IT-kunskaper och är en van användare av Microsoft 365. Kunskaper i Hogia är en merit. Vi lägger stor vikt vid din personlighet och vi tror att det är en fördel om du i någon utsträckning uppskattar konst, musik, kultur och tycker att det fyller en viktig samhällsbärande funktion.

Vad erbjuds du hos Göteborgs Symfoniker:

  • En verksamhet som genomsyras av värdeorden: mod, passion, kommunikation, briljans och gemenskap.
  • En dynamisk arbetsplats där du möter kollegor från hela världen som arbetar passionerat för att utveckla Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Konserthus.
  • En roll där då får arbeta i gränslandet mellan operativt arbete och strategiska frågeställningar med frågor som ekonomistyrning, rapportering och utvecklingsarbete

 Placeringsort: Göteborg

Om Göteborg Symfoniker
Göteborgs Symfoniker är Sveriges Nationalorkester och Västra Götalandsregionens ledande musikinstitution. Från basen i den unika byggnaden Göteborgs Konserthus drivs verksamheten av kärleken till musiken och ambitionen att ge publiken konstupplevelser i världsklass – oavsett om det sker i Göteborgs Konserthus, under orkesterns internationella turnéer och regionala gästspel eller via GSOplay.
Göteborgs Symfoniker AB är ett helägt dotterbolag inom Västra Götalandsregionen. I organisationen ryms en orkester, en vokalensemble, ett gediget utbud av publikupplevelser, en bred ungdomsverksamhet och mycket, mycket mer. Vi arbetar med såväl egna som externa arrangemang, året runt och strävar alltid efter att erbjuda konstnärliga upplevelser i världsklass.
I vår vardag möts ca 170 fastanställda, varav 109 orkestermusiker och 12 deltidsanställda korister, och många projekt- och timanställda. Bland kollegorna finns allt ifrån professionella musiker till podietekniker, producenter, kommunikatörer, foajé- bar- och restaurangpersonal.
Läs mer på www.gso.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Göteborgs Symfoniker med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind Susanne Areschoug 0701-660803 eller Marianne Seal 0701-660863. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan

Ansök till denna tjänst