Våra interimskonsulter berättar mer

Helena Svärd

Interimskonsult

Bygga upp en ny tjänst

Ett av mina senare uppdrag har varit hos en kund som är leverantör av tekniska tjänster för infrastrukturnätverk.Väl på plats hos uppdragsgivaren, var det utan att riktigt veta min tjänst och hur den skulle se ut. En del av uppdraget var att bygga upp tjänsten som projektcontroller och jag började med att hålla i intervjuer med projektledarna för att förstå vad kunden hade för behov.

Läs hela berättelsen

Victoria Andersson

Interimskonsult

Ständig utveckling som konsult på Meritmind

Jag gillar nya utmaningar och att vara ny på jobbet. Har du tänkt på hur mycket man lär sig under de första sex månaderna på en ny arbetsplats? Så är det att vara konsult hela tiden. Du får en roll, lär känna organisationen, lär dig dina nya arbetsuppgifter och tillgodoser ett sätt att arbeta på.

Läs hela berättelsen

Rebecca Wikström

Interimskonsult

Att arbeta som ekonomikonsult

Rebecca Wickström har arbetat på Meritmind sedan ett år tillbaka. Hon har en examen i Nationalekonomi, Matematik och Företagsekonomi. Hon är en gift småbarnsmamma, mitt uppe i vardagspusslandet mellan arbete, familjeliv och hennes stora kärlek; hästen.

Läs hela berättelsen

Julia Lundström

Interimskonsult

Fördelarna med att arbeta som konsult

Vem vill inte få mycket ny erfarenhet på kort tid och en inlärningskurva som går konstant uppåt? Enligt Julia Lundström är fördelarna med att jobba som konsult många!

Läs hela berättelsen

Paolo Lodoro

Interimskonsult

Utveckling av en ny prismodell och implementation i affärssystemet

Mitt namn är Paolo Lodolo. Jag jobbar som interimskonsult på Meritmind och befinner mig just nu på ett uppdrag där kunden är en leverantör till detaljhandeln och en marknadsledande global aktör inom sin nisch. Kunden har en stor utmaning med sitt breda utbud som genererar en stor mångfald i antalet sålda artiklar, kunder och order.

Läs hela berättelsen

Karin Nehlin

Interimskonsult

Att göra det bästa utifrån sina förutsättningar

Jag heter Karin Nehlin och är inne på mitt andra år som ekonomikonsult på Meritmind. Mitt första uppdrag var hos ett företag inom skol- och utbildningsvärlden.

Läs hela berättelsen

Meritminds Generatorprogram

drivna controllers

Stjärnskott inom ekonomi med en lysande framtid

Generatorprogrammet är ett fantastiskt sätt att utöka nätverket med många duktiga, drivna controllers som vi annars kan ha svårt att rekrytera, då de snabbt slukas av marknaden.

Läs hela berättelsen

Miriam Aho

Interimskonsult

Automatiseringen styr ekonomens framtid

Mitt namn är Miriam Aho och jag jobbar som ekonomikonsult på Meritmind. Anledningen till att jag tog steget att bli konsult var främst för att jag inte visste vilken bransch jag ville arbeta inom. Nu får jag prova på alla möjliga sorters branscher och vidga mitt kontaktnät samtidigt som jag har en trygg anställning hos Meritmind.

Läs hela berättelsen

Alexzandra Leideborg

Interimskonsult

IT-kompetens allt viktigare inom ekonomifunktionen

Mitt namn är Alexzandra Leideborg och jag har arbetat som ekonomikonsult på Meritmind sedan 1,5 år tillbaka. På mitt senaste avslutade uppdrag hade jag ansvar för att leda ett IT-projekt som skulle fungera som ett viktigt verktyg för ekonomifunktionen men även för organisationen i stort när det rörde analys- och prognosarbete.

Läs hela berättelsen

Marie Göransson

Interimskonsult

Jag trodde aldrig jag skulle trivas som konsult!

Mitt namn är Marie Göransson och jag har precis börjat min anställning som ekonomikonsult på Meritmind. Tanken att börja arbeta som konsult var till en början skrämmande men nu känns det motiverande att få komma ut i uppdrag och hjälpa till med ekonomin på olika företag.

Läs hela berättelsen

Anne Khemiri

Interimskonsult

Ta hem outsourcad redovisning blev en riktig utmaning

Jag heter Anne Khémiri och har arbetat som ekonomikonsult på Meritmind i sammanlagt tre år. Nyckeln till att bli en framgångsrik konsult är flexibilitet och förmågan att snabbt lära sig nya saker.

Läs hela berättelsen

Anders Wahlfridsson

Interimskonsult

Jag vågade ta steget att bli konsult efter 18 år i samma miljö

Då min före detta arbetsgivare genomgick en stor omorganisation och slogs ihop med övriga forskningsinstitut, skulle jag bli erbjuden en ny roll någonstans inom den nya organisationen. För mig kändes det viktigt att verkligen göra ett aktivt val innan jag i sådana fall skulle acceptera erbjudandet. Vad ville jag arbeta med härnäst?

Läs hela berättelsen

Våra rådgivningskonsulter berättar mer

Johan Bruce

Rådgivningskonsult

Rådgivningskonsult på Meritmind

Johan Bruce började på Meritmind för sju år sen och har fram till för ett år sedan arbetat som interimskonsult. Idag jobbar han istället som rådgivningskonsult vilket innebär att han jobbar med olika typer av förändringsprojekt.

Läs hela berättelsen

Catrine Backman

Rådgivningskonsult

Fullt kundfokus

Catrine Backman är rådgivningskonsult på Meritmind. Catrine har lång erfarenhet från både linjebefattningar i internationella bolag och från att ha arbetat på globala konsultföretag.

Läs hela berättelsen

Niklas de Rosche

Rådgivningskonsult

Sätta processer och skapa en processorienterad kultur

Jag heter Niklas de Rosche och har arbetat som konsult på Meritmind sedan 2013. Sen två år tillbaka arbetar jag inom rådgivningsverksamheten med fokus på projektledning inom styrmodeller, ledningssystem och processeffektivisering.

Läs hela berättelsen

Mikael Zelmerlööw och Annika Graflund

Rådgivningskonsulter

Länk mellan kund och systemleverantörer

Vi hjälpte kunden att snabbt införa ett nytt och kvalitetssäkrat budgetverktyg genom att förstärka projektgruppen och vara stöd och bollplank till projektledningen.

Läs hela berättelsen

Sofia Björklund

Rådgivningskonsult

Tänk nytt och automatisera redovisningen

Jag hjälpte kunden, ett tjänsteföretag med 120 anställda, att se över deras ekonomiprocesser som de upplevde ineffektiva. För kunden var det väldigt uppskattat att få in en resurs som kunde fokusera på en viktig uppgift och på relativt kort tid, direkt få effekt i organisationen.

Läs hela berättelsen

Lars Rosengren och Johan Bruce

Rådgivningskonsulter

Implementera ett ABC-verktyg

Lars Rosengren och Johan Bruce arbetar som rådgivningskonsulter, vilket innebär att de arbetar parallellt med olika förändringsprojekt hos Meritminds kunder i hela Sverige.

Läs hela berättelsen

Våra rekryteringskonsulter berättar mer

Anette Wickholm

Rekryteringskonsult

Säkra att din nyanställda får en bra start

Jag heter Anette Wickholm och jag arbetar som rekryteringskonsult på Meritmind sedan flera år tillbaka. I min roll får jag möjlighet att hjälpa många välkända och spännande företag att nyanställa till deras ekonomifunktioner.

Läs hela berättelsen

Erna Stamming

Rekryteringskonsult

Internrevisor till internationellt industriföretag

Mitt namn är Erna Stamming och jag arbetar sedan nio år tillbaka som rekryteringskonsult på Meritmind. Vi är ett tight gäng som är experter på att rekrytera chefer och specialister inom ekonomiområdet.

Läs hela berättelsen

Magnus Åberg

Rekryteringskonsult

En rekrytering - flera beställare

Mitt namn är Magnus Åberg. Jag jobbar på Meritmind som rekryteringskonsult tillsammans med mina fem närmsta kollegor och ytterligare ett gäng som arbetar nära våra kunder och får in våra uppdrag.

Läs hela berättelsen

Vill du veta mer? Kontakta oss på Meritmind