Helena Casserlöv-Kvist en av Sveriges 50 största kvinnliga företagare

Vi på Meritmind och Brightby är oerhört stolta över att vår vd än en gång uppmärksammats för sitt entreprenörskap!

Vår vd och grundare Helena Casserlöv-Kvist utnämndes nyligen till en av Sveriges 50 största kvinnliga företagare av tidningen Entreprenör. Helena hamnade närmare bestämt på plats 16 och bland namn som t.ex. Gudrun Sjödén (Gudrun Sjödén Design) och Kristina Lindhe (Lexington). På första plats återfinns Carin Stoeckmann, ägare och vd på Byggmästarn i Skåne.

Citat från tidningen: ”En annan företagare på listan som är värd att nämna är Helena Casserlöv Kvist, som startat det snabbväxande bemanningsföretaget Meritmind. För några år sedan startade hon även ett annat bemanningsföretag, Brightby, vilket gör henne till en av Sveriges största och mest sällsynta kvinnliga serieentreprenörer.”

Undersökningen har gjorts av Women’s Business Research Institute på uppdrag av Entreprenör. För att kvala in på listan över de 50 största kvinnliga företagarna krävs två saker: dels att kvinnan är ägare, eller stor delägare, dels att kvinnan är operativt ansvarig för företagets drift som vd (eller i något fall operativ styrelseordförande). Rangordningen är satt utifrån företagets omsättning.

Läs hela artikeln och se hela listan på Entreprenör
Av: Maria Ahlén, kommunikationschef Meritmind

Skrivet av: charlotte.norden