Intervju med Caperios vd Christer Haglund

bild till bloggChrister Haglund är vd på Caperio, IT-bolaget som han själv grundade för 14 år sedan och som idag omsätter knappt en miljard kronor. Vi träffas på Caperios huvudkontor i Bromma. Förutom verksamhet i Stockholm, finns Caperio i Göteborg, Malmö, Uppsala och Örebro med totalt 190 medarbetare. Caperio arbetar med arbetsplatslösningar inom IT-området. Christer beskriver arbetet som otroligt viktigt och intressant eftersom att varje IT-avdelnings främsta syfte är att se till att alla medarbetare kan göra ett suveränt arbete, oavsett avdelning och roll. Förutom att ta ett helhetsåtagande runt arbetsplatsen, är företaget behjälpliga i analysprocessen av det som vi idag kallar för big data.

Christer berätta, vad är roligast med ditt jobb?

–       Att bygga framgångsrika lag! Jag har ett 20-tal tränare där ute som jag ska se till är duktiga och som i sin tur ska nå ut till resten av medarbetarna, det vill säga, våra spelare, säger Christer.

Christer fortsätter berätta om vad han uppskattar med sitt arbete.

–       Jag minns den vd jag arbetade för innan jag startade Caperio. Jag var så extremt imponerad av honom och allt som han verkade veta. Under vecko- och månadsmöten hade han alltid så mycket att berätta om, med input från alla världens hörn. Jag hann inte vara vd på Caperio särskilt länge innan jag insåg att det tricket får man per automatik som vd på grund av alla olika forum som man både vill vara i och tvingas till. Så det roligaste som vd är alla intryck som slår en och att man ständigt lär sig nya saker. Yrket innebär en enorm bredd och runt omkring mig finns en massa duktiga människor som hjälper mig på vägen.

 

Det var i samband med att Caperio skulle börsnoteras som man insåg att företaget behövde en vass och affärsinriktad CFO. Det var minst sagt en utmaning. Ekonomi är inte Caperios kärnverksamhet men man eftersträvar en proaktiv ekonomiavdelning. Att bemästra utmaningen själva var därför inte ett alternativ.

–          Att anställa säljare och säljchefer kan jag göra i sömnen för där vet jag exakt vad jag ska leta efter. När det gäller ekonomipersonal däremot, då behöver vi professionell hjälp, berättar Christer.

Efter tidigare samarbeten med Meritmind valde Caperio att även i denna rekryteringsprocess ta hjälp av dem. Christer berättar att man känner sig nära Meritmind, mycket på grund av den kontinuerliga kontakt, som Meritmind sett till att upprätthålla.

–          Vi blir uppringda av Meritmind och de påminner oss gärna om saker och ting. De är den proaktiva partnern som vi själva strävar efter att vara för våra kunder, förklarar Christer.

Samarbetet genom processen fungerade mycket bra och resultatet, Lars-Ove Wåhlander, visade sig vara en rekrytering mitt i prick.

–          Lasse är en kanonkille! Främst så bidrar han ju med sin kompetens, men han är också en uppskattad lagspelare som sprider arbetsglädje. Till mig är han ett bra bollplank när det gäller styrelsefrågor och han stöttar under alla typer av finansiella utmaningar som bolaget möter, berättar Christer.

 

Fem snabba med Christer Haglund

Matlåda eller lunchrestaurang? Restaurang
Rock eller klassisk? Rock
Strikt eller casual på jobbet? Strikt
Årsbudget eller rullande? Årsbudget
Chips eller morötter? Chips

Skrivet av: Isabelle Ringbom