Att jobba som ekonomikonsult var inte alls som jag trott

Efter att ha jobbat inom en och samma koncern i 16 år bestämde jag mig för att sadla om och bli ekonomikonsult. Jag såg framför mig hur arbetsuppgifterna skulle vara ganska snarlika det jag var van vid men hoppades ändå på att få lära mig en hel del nytt. I egenskap av konsult på en avdelning med ett antal anställda så var jag dessutom ganska inställd på att få uppleva ett visst utanförskap.

Väl ute på mitt första uppdrag ställdes förväntningarna på sin ända och jag fick en ny förståelse för hur viktigt det är att ha koll på verksamheten när man jobbar som controller. Jag har fått lära mig att även om controllerns uppgift är densamma så gör branschen stor skillnad på innehållet i arbetsuppgifterna.

Även förväntningen på ett visst utanförskap fick sig en törn då det visade sig att konsulter på det företag jag jobbade för blev väldigt inkluderade i alla evenemang och festligheter samt informationsmöten och liknande. Det gick med andra ord rätt så snabbt att komma in i gänget, vilket var en mycket trevlig överraskning.

Mina förväntningar stämde alltså inget vidare eftersom att jag fick lära mig en massa nytt samtidigt som jag blev en i gänget.

/Håkan Bergkvist,
interimskonsult Meritmind

Skrivet av: theresesvanborg