Snabbspåret – en snabbare karriärutveckling för controllers

 

Snabbspåret är Meritminds karriärväg för drivna ekonomer som vill ha en snabb karriärutveckling inom controlling. Snabbspåret pågår under cirka två år och ger deltagarna både praktisk erfarenhet samt teoretisk utbildning inom områden som är relevanta för en framtida yrkesroll som controller.

Relevanta utbildningar

Under tiden i Snabbspåret får deltagarna ca 20 timmars skräddarsydd utbildningstid per år. Utbildningarna är kopplade till relevanta ämnen som en controller kan behöva för sin utveckling. Deltagarna ges även möjlighet att delta på seminarier och webbinarier som anordnas av Meritmind, samt tillgång till Meritminds läroplattform där det finns möjlighet att fördjupa sig i olika ämnen kopplat till ekonomi, ledarskap och effektivitet.

En coachande mentor

Under Snabbspåret får deltagarna en mentor som stöttar dem både i yrket och i konsultrollen. Mentorn är en senior ekonom och erfaren konsult. Tillfälle ges även att utbyta erfarenheter och kunskap med andra deltagare i Snabbspåret samt med andra konsulter på Meritmind genom olika typer av aktiviteter som anordnas av Meritmind.

Vem kan söka Snabbspåret?

Du som har 2-3 års yrkeserfarenhet från revision eller controlling och en akademisk utbildning.

Här kan du läsa vad tidigare deltagare tyckte om Snabbspåret. ⇒

Fakta om Snabbspåret

Om Snabbspåret?
Snabbspåret är avsett för de kandidater som har 2-3 års erfarenhet inom controlling eller revision och vill ha en snabbare karriärsutveckling inom controlling. Deltagarna får se olika branscher, bolag och ekonomifunktioner och prova på olika roller inom controlling.

Vad ingår?
20 timmars skräddarsydd utbildning per år för controllers, trygg anställning med fast lön även mellan uppdrag. Deltagarna blir tilldelade en mentor som är en senior ekonom och konsult. Dessutom roliga aktiviteter inom gruppen med konsultträffar, frukostar, AW:s med mera.

Hur många går Snabbspåret per år?
Det kan variera, men ca 12 deltagare i hela landet.

Intagning?
Sker löpande under året.

Hur söker man till Snabbspåret?
Sök till Snabbspåret genom att skicka in din ansökan här ⇒

Vill du veta mer om Snabbspåret? Kontakta Projektledarna:

Pernilla Larsson
pernilla.larsson@meritmind.se
0707-91 21 07

Sanna Apelgren
sanna.apelgren@meritmind.se
0701- 66 08 08