Framtidens controller – från data till insikter (Video)

Se Meritminds kostnadsfria frukostwebbinarium om controllerns spännande roll och framtid! Vi har bjudit in Agneta Palmér, Vice President Corporate Control på Getinge till vår morgonsoffa för att tillsammans med henne diskutera controllerrollens utveckling och hur Getinge arbetar för att skapa en verksamhetsnära controllerfunktion i framkant.

I takt med digitalisering, krav på ökad innovationstakt och omtumlande omvärldshändelser skapas både möjligheter och utmaningar för controllerrollen. Kraven på bolag att agera agilt och fatta snabba beslut under ovisshet leder till allt större rapporterings- och analysbehov. Tillgång till effektivare verktyg, system och inte minst stora datamängder skapar goda förutsättningar att lyckas så länge controllern förmår lyfta blicken från Excel-arket och både förstår och kan kommunicera betydelsen av siffrorna. Controllerrollen har aldrig varit viktigare och den spänner över ett brett och ständigt föränderligt arbetsområde. Så hur navigerar man alla olika delar som controller och lyckas bli den affärspartner som verksamheten behöver, när hela havet stormar?

 

Skrivet av: Mathias Johansson

White papers

Så införde Electrolux ett Center of Excellence för Financial Planning & Analysis (Video)

I syfte att driva nya, smarta och standardiserade sätt att jobba med finansiell planering och analys skapade Electrolux en talangpool, ett ”Center of Excellence” (CoE), för drivna Business Analysts inom företaget.

Ledarskap på distans (video)

Se Meritminds inspelade frukostwebbinar om framgångsrikt distansledarskap - ett ämne som blivit högaktuellt i dessa tider. Att jobba hemifrån har snabbt blivit det nya normala och forskning visar att distansarbete kommer att fortsätta i viss utsträckning även när pandemin är över.

Så påverkar åldersdiversifiering trivsel och lönsamhet (Video)

Se inspelningen av Meritminds frukostwebbinar om ålderism. Vi bjöd in John Mellkvist som är en ledande expert på området för att tillsammans diskutera varför alla åldrar behövs på en arbetsplats.

Upscaling by change management (Video)

Meritminds Jessica Ivarsson talade om ”Upscaling by change management and key factors to successful talent acquisition and future skills supply” på det digitala eventet Scale up Executives.

Bygg ditt varumärke på LinkedIn och skapa karriärmöjligheter (Video)

Här kan du se det inspelade webbinariet "Bygg ditt varumärke på LinkedIn och skapa karriärmöjligheter". Våra kollegor Casper von Sivers och Martin Nyström som arbetar med rekrytering och dagligen söker efter kandidater via LinkedIn delar med sig av sina bästa tips...

Meritminds panel på Di CFO (Video)

Meritminds vd Helena Casserlöv-Kvist diskuterade tillsammans med Ann Hellenius, som är digital strateg och författare, hur en CFO bäst rustar sig för framtiden. https://youtu.be/fhYEYTl65io.

Visa alla