Kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning

Vi hjälper företag och människor till framgång inom ekonomiområdet.

rekrytering

Konsultbehov

Våra kvalificerade ekonomikonsulter upprätthåller och förstärker tillfälliga behov. Skillnaden mellan interim och bemanning ligger i hur kvalificerad rollen är.

InterimBemanning

Förändringsledning

När du behöver genomlysa processer, ta fram styrmodeller, stödsystem, automatisera/digitalisera och genomföra förändringsprojekt inom ekonomiområdet.

Förändringsledning

Executive Search

Rekrytering

Vår kompetensbaserade urvalsprocess ligger till grund oavsett om du behöver en chef, specialist eller annan medarbetare inom ekonomiområdet.

Executive SearchRekrytering

Föreläsning: Redo för nya fyrbokstavaren CSRD?

Välkommen till en föreläsning där Peter Hultman och Linda Ekwing från Meritmind vill inspirera till omställning och nya tankegångar.

I denna föreläsning får du möjlighet att reflektera över hur ditt företag kan göra en hållbar omställning. Hur kan klimatfrågan bli en del av affärsstrategin och en verksamhetsfråga? För när omställningen får vara drivkraften kommer hållbarhetsrapporten av sig själv. Och då kommer också insikten om vilka kompetenser som behövs för att klara omställningen. Föreläsningen hålls på nedan orter. Klicka in på respektive ort för att läsa mer och anmäla dig.

Frukostevent i Göteborg 18 april: Vill du skapa vinnarteam som en världsomseglare?

Följ med på denna underhållande och lärorika föreläsnings­seglats. Gurra Krantz berättar inspirerande hur du kan dra ditt gäng åt samma håll, trots olika kompetenser och personligheter. Vilken vikt har egentligen hörnstenar som rätt rekrytering, individens personlighet, gruppdynamik och väldefinierade mål?

Läs mer

Hållbarhet blir regelverk – släpp paniken

Redo för nya fyrbokstavaren CSRD? Gör rollen som hållbarhetscontroller till en superkraft istället för ett nytt stressmoment. Läs mer »

 

Vi hjälper dig lyckas

Jag startade Meritmind år 2000 eftersom jag ville hjälpa företag och deras medarbetare att lyckas inom ekonomiområdet.

Att det fanns ett behov av kvalificerade ekonomitjänster på marknaden visste jag av egen erfarenhet. Runt millenieskiftet försökte jag själv anlita en CFO för en begränsad tid, men jag hittade ingen som kunde leverera det jag var ute efter: en riktigt vass CFO som på kort tid kunde leverera värde. Och som också skulle vara trevlig att arbeta med. Eftersom jag själv arbetat som ekonom visste jag dessutom hur utsatt man kan vara i rollen. Arbetsbelastningen är stundtals tung och arbetet måste utföras felfritt. Därför startade jag Meritmind – ett företag som kan göra skillnad, både för våra kunder och för enskilda medarbetare inom ekonomiområdet.

Redan i vårt namn finns grunden till det vi står för. "Merit" symboliserar meriterade konsulter som skapar värde för kunden. "Mind" har dubbel betydelse och står för både knivskarp intelligens och att bry sig om ('to mind about someone'). Det ena behöver inte utesluta det andra, anser vi.

Välkommen till oss på Meritmind!

Helena Casserlöv-Kvist

Helena Casserlöv-Kvist, vd och grundare av Meritmind.
Vinnare av den prestigefyllda utmärkelsen Årets Grundare i kategorin bolag över 500 Mkr. Läs mer ⇒

Några av våra konsulter berättar mer

 

 

Annika Rosenberg

Här finns en väldigt fin och familjär atmosfär vilket gör att jag känner mig trygg i min anställning och roll."

Annika berättar om hur det är att vara konsult på Meritmind.   Läs mer ⇒

 

Patrik Edmark

Konsultlivet är omväxlande, lärorikt och ger mig möjlighet att bygga nätverk”

Patrik berättar om hur det är att vara konsult på Meritmind.   Läs mer ⇒

 

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation