Meritmind ♥ CFO

Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi erbjuder konsult- och rekryteringstjänster samt förändringsledning och kompetensutveckling. 

Läs mer

Vår mission är att hjälpa företag och människor till framgång. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi sysselsätter runt 500 personer, omsätter ca en halv miljard och är verksamma på sju orter i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke.

 

Förändringsledning
När du behöver genomlysa processer, ta fram styrmodeller, stödsystem automatisera/digitalisera och genomföra förändringsprojekt inom ekonomiområdet. Läs mer här >>
Rekrytering
Vår kompetensbaserade urvalsprocess ligger till grund oavsett som du behöver en chef eller specialist inom ekonomiområdet. Läs mer här >>
Konsultbehov
Våra kvalificerade ekonomikonsulter upprätthåller och förstärker tillfälliga behov. Skillnaden mellan interim och bemanning ligger i hur kvalificerad rollen som ska ersättas är. Läs mer här >>

Vi hjälper företag och människor till framgång

Vi strävar inte bara efter att ditt företag ska bli framgångsrikt, utan även efter att du och dina medarbetare ska lyckas och samtidigt må bra.

Det är en pressad tillvaro för många ekonomer. Ständiga deadlines, ofta stora arbetstoppar med mycket rätt eller fel i arbetet. Samtidigt som det är viktigt att hinna med det dagliga arbetet så är det av intresse att även utveckla verksamheten för att få en bra styrning och rätt i redovisningen.

Vi hjälper våra kunder att lyckas och bidrar till att deras medarbetare har en hållbar arbetssituation. Vi gör detta genom att säkerställa både nuvarande och framtida kompetensbehov, samt genom att driva förändring hos våra kunder. Alltid inom nischen för kvalificerade ekonomitjänster.

Vi hjälper dig lyckas

Jag startade Meritmind år 2000 eftersom jag ville hjälpa företag och deras medarbetare att lyckas inom ekonomiområdet.

Att det fanns ett behov av kvalificerade ekonomitjänster på marknaden visste jag av egen erfarenhet. Runt millenieskiftet försökte jag själv anlita en CFO för en begränsad tid, men jag hittade ingen som kunde leverera det jag var ute efter: en riktigt vass CFO som på kort tid kunde leverera värde. Och som också skulle vara trevlig att arbeta med. Eftersom jag själv arbetat som ekonom visste jag dessutom hur utsatt man kan vara i rollen. Arbetsbelastningen är stundtals tung och arbetet måste utföras felfritt. Därför startade jag Meritmind – ett företag som kan göra skillnad, både för våra kunder och för enskilda medarbetare inom ekonomiområdet.

Redan i vårt namn finns grunden till det vi står för. "Merit" symboliserar meriterade konsulter som skapar värde för kunden. "Mind" har dubbel betydelse och står för både knivskarp intelligens och att bry sig om ('to mind about someone'). Det ena behöver inte utesluta det andra, anser vi.

Välkommen till oss på Meritmind!

Helena Casserlöv-Kvist

Helena Casserlöv-Kvist, vd och grundare av Meritmind.
Vinnare av den prestigefyllda utmärkelsen Årets Grundare i kategorin bolag över 500 Mkr. Läs mer ⇒

Korta fakta om Meritmind

  • Specialister på kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet
  • Kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Västerås och Jönköping
  • Grundades år 2000 av Helena Casserlöv-Kvist, som alltjämt är vd
  • Sysselsätter runt 500 personer och har ett nätverk med 70 000 ekonomer
  • Tillväxt med egen cash flow
  • Arbetar i Sverige
  • Kunder är multinationella koncerner, börsföretag och andra företag som ställer höga krav inom ekonomiområdet.
  • Meritmind har fått många utmärkelser genom åren, bl.a; Tillväxtföretag (Ahrens/Affärsvärlden), Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans affärer) och National Champion (European Business Awards).
  • Vår grundare och vd Helena Casserlöv-Kvist blev Årets företagerska 2011 (Beautiful Business Award), en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer (Veckans Affärer 2014 och 2015) samt nominerad till Alla tiders entreprenör (SvD 2014), nominerad till Entrepreneur Of The Year (EOY 2018), nominerad till finalist i Årets Grundare 2019 (Founders Alliance), Meritmind blev Mästargasell 2019 och utsedd till Årets Grundare 2020 (Founders Alliance).
  • Socialt engagemang är viktigt för oss och vi är engagerade i flera organisationer, bl.a. Vänföreningen Portee och UNHCR.

 

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Kontakta oss