Executive Search

När du ska rekrytera CFO:er och andra ledande befattningar inom ekonomiområdet.
Objektiv och fördomsfri rekrytering.

Skicka en förfrågan

✓ Specialister inom ekonomi
✓ Nätverk av 3000 CFO:er & ekonomichefer
✓ Kompetensbaserad process
✓ Specialister inom ekonomi
✓ Nätverk av 3000 CFO:s & ekonomichefer
✓ Kompetensbaserad process
 

Så tänker vi om Executive Search

Att rekrytera framgångsrika ledare är den insats som kommer ha i särklass störst inverkan på omsättningen och resultatet för bolaget. Rätt rekrytering genererar värde direkt från start.

 • Vi hittar rätt kandidat för dig genom att använda vår långa erfarenhet inom ekonomiområdet i kombination med vetenskapliga urvalsmetoder.
 • VI säkerställer rätt kompetens, driv och potentiell förmåga genom att använda väl utvalda och anpassade tester tillsammans i framkant
 • Vi tror inte på magkänsla utan våra arbetsmetoder säkerställer en objektiv och fördomsfri tillsättning.
 • Många studier bekräftar att differentierade ledningsgrupper blir långsiktigt mer lönsamma och därtill attraktivare arbetsplatser – Låt oss hjälpa er att komma dit!

Meritmind Executive Search hjälper företag och organisationer att rekrytera affärskritisk nyckelkompetens till ledande positioner och chefsbefattningar inom ekonomiområdet. Vårt nätverk omfattar ca 3000 CFO:er och ekonomichefer och varje år träffar vi ca 500 av dem för att kunna erbjuda ett så aktuellt urval som möjligt och hålla oss uppdaterade om vilka utmaningar ekonomifunktionen står inför. Utöver rekrytering erbjuder vi tjänster inom Interim Management och Chefs-/Teamutveckling och Second Opinion.

 
 

Utmanar för framtida behov

Tack vare vårt omfattande nätverk med interims- och managementkonsulter i uppdrag samt våra erfarna rekryteringskonsulter håller vi oss uppdaterade och har aktuell kunskap om ekonomifunktionens behov och omvärldsfaktorer som påverkar den. Därför kan vi hjälpa dig att skräddarsy en kravprofil som både motsvarar de behov som finns idag men också tar höjd för kommande utmaningar. Vi ser att rollen som CFO och ekonomichef just nu genomgår en transformation och ekonomifunktionen står inför en rad förändringar, vilket gör att gamla sanningar omprövas.

 

Ett urval av företag vi hjälpt:

 

Hållbar process med search och tester

I traditionell search används ibland metoder som inte alltid är evidensbaserade. Detta kan innebära att de bäst lämpade kandidaterna riskeras att väljas bort tidigt eftersom Cv:t och rekommendationer utgör det främsta och ibland enda urvalet. Meritmind Executive Search strävar efter mångfald och en så fördomsfri rekryteringsprocess som möjligt. Tester används tidigt i processen vilket ger er ett bättre bedömningsunderlag redan vid kandidatpresentationen, det hjälper oss också att upptäcka kandidater som saknar det "perfekta" CV:t, men som har rätt personlighet och den potential och förmåga till nytt lärande som vi söker.

Läs mer om vår tester och rekryteringsprocess här ⇒

I vårt Executive Search erbjudande ingår även kostnadsfri onboarding för att den nyrekryterade chefen ska få de bästa förutsättningarna för en lyckad start.

Allt detta ingår i Meritmind Executive search:

 • Behovsanalys och grundlig kravprofil – vid behov med input från rådgivningsfunktionen
 • Search - förutom att söka i vårt eget omfattande nätverk kompletterar vi med search på LinkedIn och andra professionella nätverk
 • Annonsering – vi förespråkar öppen annonsering men arbetar också med konfidentiella uppdrag
 • Arbetspsykologiska test
 • Kompetensbaserade intervjuer
 • Skriftlig och muntlig kandidatpresentation
 • Bakgrundskontroll – finns med tre olika säkerhetsnivåer
 • Onboarding med certifierad coach

Roller där vi kan hjälpa er:

CFO

Ekonomichef

Koncernredovisningschef

Controllerchef

Treasurychef

Digital Finance Process Lead

Onboarding

Ger den nyanställde rätt förutsättningar. Kostnadsfri Onboarding med Meritmind

LÄS MER OM ONBOARDING

Second opinion

Få ett bättre beslutsunderlag inför viktiga rekryteringar Second opinion med Meritmind

LÄS MER OM SECOND OPINION

Hur kan vi hjälpa dig? Skicka en förfrågan