Jobba som interimskonsult

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Registrera CVVanliga frågor

Som konsult på Meritmind utvecklas du snabbt och får en bred erfarenhet under en kort tid. Vi erbjuder varierande uppdrag i olika branscher, utvecklande möten med nya kollegor, kompetensutveckling och en stark företagskultur.


 

 

» Kompetensutveckling

Vi erbjuder en rad utbildningar samt mikrolärningsplattformen MeritGO inom ramen för Meritminds kompetensutvecklingsprogram: Learning.

» Vi matchar dina uppdrag

Vi sätter en ära i att både kunden och du som konsult skall vara nöjda med uppdragen. Vi lägger stor tonvikt vid att matchningen stämmer både kompetensmässigt och privat.

» Våra villkor tål att jämföras

Som konsult på Meritmind får du fast månadslön och sex veckors semester även om du inte är i uppdrag. Vi månar om balans i livet och din hälsa med ett generöst friskvårdsbidrag.

» Vi hjälper dig i din karriär

Vi vill gärna att vårt samarbete ska vara långsiktigt och se till att du utvecklas i din karriär. Vi tror på ett livslångt lärande och att din kompetensutveckling är ett ansvar som vi delar.

 

Förutom ovan nämnt erbjuder vi även dig som anställd konsult:

Djupgående introduktion
Nätverksträffar, konferenser, fester m.m.
Socialt intranät
Långsiktig utvecklingsplan
Engagerad konsultchef som hjälper dig att utvecklas

Gör vårt konsultquiz!


Gör vårt quiz och se om du passar som konsult!

 

Till quizet

Några av våra medarbetare berättar mer

Birgit Anderberg

Interimskonsult

"Eftersom Meritmind funnits länge känns det som ett tryggt och stabilt företag"

Efter att ha jobbat tio år på samma ställe tyckte jag att det var dags att byta arbete och perspektiv. För att inte bli fast på en arbetsplats under en så lång tid igen, tänkte jag att jobbet som konsult lät spännande. Att få jobba inom olika branscher, med olika uppgifter och i olika system samt att få träffa nya människor, det kände jag skulle vara en spännande utmaning som ger nya erfarenheter.

Läs hela berättelsen

Caroline Lundström Ek

Interimskonsult

"Konsultrollen möjliggör en brant utvecklingskurva"

Jag tyckte konsultrollen kändes lockande då det möjliggör en brant utvecklingskurva eftersom arbetsuppgifter, affärssystem och företagskultur varierar beroende på uppdrag. Samtidigt får man insyn i olika branscher och breddar sitt nätverk.

Läs hela berättelsen

Erika Petersson

Interimskonsult

Ständig utveckling som konsult på Meritmind

Erika blev ekonomikonsult via Generator, Meritminds snabbspår för unga blivande controllers, för drygt 1,5 år sedan. Här berättar hon om sin tid på IFS kontor på Sri Lanka.

Läs hela berättelsen

Miram Aho

Interimskonsult

Fullt kundfokus

Mitt namn är Miriam Aho och jag jobbar som ekonomikonsult på Meritmind. Anledningen till att jag tog steget att bli konsult var främst för att jag inte visste vilken bransch jag ville arbeta inom. Nu får jag prova på alla möjliga sorters branscher och vidga mitt kontaktnät samtidigt som jag har en trygg anställning hos Meritmind.

Läs hela berättelsen

Myter med konsultrollen

 

Stämmer det verkligen att konsulter förväntas leverera från dag ett? Eller att man som konsult arbetar ensam och gör de uppgifterna ingen annan vill göra? Detta reder Meritminds konsultchefer Jenny Heffler och Maria Olofsson ut i vår serie om konsultmyter. Klicka här för att se alla 9 avsnitt.

 

Som konsult förväntas du leverera från dag ett.

Som konsult arbetar man själv.

Man blir bara konsult i väntan på en fast anställning.

Vanliga frågor från blivande konsulter

Vad är det för lönemodell?

Konsulterna på Meritmind har fast månadslön med möjlighet till en rörlig lönedel. Det innebär en säker inkomst oavsett uppdrag eller inte, som vilket arbete som helst.

Vad är det för förmåner?

Utöver marknadsmässig lön och kompetensutveckling så har Meritminds konsulter tillgång till förmånspaket via portalen Benify. Där finns en lång rad förmåner att välja mellan. Som konsult har man även ett friskvårdsbidrag.

Hur jobbar ni med kompetensutveckling?

Vi vet att våra konsulters kompetens är nyckeln till framgång. Varje konsult har ett utvecklingsprogram för att kunna ligga på topp. Vi har ett kompetensutvecklingsprogram som heter Meritmind Learning. Där erbjuder vi kurser, seminarier, e-learning med mera som är framtaget specifikt för ekonomer.

Hur fungerar det när man väljs ut till ett uppdrag?

Meritmind har långsiktiga relationer som en grundpelare. Konsulterna har stor delaktighet under tillsättningen av ett uppdrag. Vi vill att både konsulten och kunden ska vara nöjda med uppdraget.

Måste jag tacka ja till alla uppdrag?

Innan någon får ett uppdrag pratar man igenom förutsättningarna så att det känns bra för alla inblandade. Våra konsulter har alla en engagerad konsultchef som känner sina konsulter väl. Den långsiktiga relationen borgar för att våra konsulter hamnar på rätt uppdrag ur ett kompetensperspektiv.

Är det mycket resor?

De flesta uppdrag innebär inte resor. Om ett uppdrag inkluderar regelbundna resor kommer vi alltid överens med våra konsulter så att det fungerar med privatlivet.

Vad händer om det inte fungerar ute på uppdraget?

Konsultchefen följer upp uppdraget med både kund och konsult. Om det är något som inte fungerar tar konsultchef, kund och konsult en diskussion och försöker lösa problemet. Går det inte att komma framåt så kan vi, eftersom vi är många konsulter, lösa situationen genom att byta konsult.

Vad har ni för typer av uppdrag? I vilka branscher och på vilken typ av företag?

Meritmind jobbar med medelstora bolag i de flesta branscher vilket gör att våra konsulter får bred erfarenhet och varierande uppdrag. Våra konsulter har kvalificerade uppdrag så som controllerchef, redovisningschef, koncerncontroller koncernredovisningschef, CFO, controller och redovisningsansvarig.

Hur långa är uppdragen?

Uppdragen ligger i regel på 7-18 månader så man får bra med tid på sig att etablera sig och göra nytta hos kunden.

Har ni någon utvecklingsplan för era konsulter?

Absolut! Vi jobbar efter en konsulttrappa som ligger till grund för konsultens utvecklingsplan och skapar möjlighet att ta nästa steg.

Vem tillgodoser mina behov av arbetsredskap i form av telefon, dator, ergonomiska hjälpmedel på arbetsplatsen?

Meritmind förser dig med smart mobil. Dator och ergonomiska hjälpmedel ordnas av företaget där du har ditt uppdrag. Om det mot förmodan inte löser sig tillfredställande ordnar Meritmind det som fattas.