Meritminds HR-chef: ”Rätt verktyg är mer värt än bubblet på firmafesten”

Digitala intervjuer är här för att stanna

 

Det var magkänslan som fick bestämma när Johanna Nordström sa ja till jobbet som HR-chef på Meritmind. Ett beslut hon inte ångrat en sekund. Här berättar hon hur du framgångsrikt lyckas attrahera de bästa talangerna som lyfter bolaget till nästa nivå.

Johanna Nordström talar engagerat och snabbt. Det märks att hon är passionerad och älskar sitt arbete. Hennes stora drivkraft är att få medarbetarna att känna att de verkligen bidrar.

– Vi tillbringar en så stor del av våra liv på våra arbetsplatser, då är det viktigt att det känns meningsfullt att vara där. Jag tycker att alla arbetsgivare bör fråga sig vad just deras arbetsplats betyder i medarbetarnas liv. Är det en plats där människor känner sig omhändertagna, inspirerade och trygga? Blir medarbetarna utmanade? Vad kan arbetsgivarna göra för att få fler att trivas? frågar Johanna retoriskt.

För det är när människor känner att de betyder något för sin arbetsgivare som magi uppstår menar hon. Medarbetarna blir lojala och börjar tala gott om företaget vilket lockar fler att söka sig dit.

Inte kandidatbrist

Den allmänna uppfattningen på arbetsmarknaden är att det råder brist på bra kandidater. Men Johanna håller inte med. Hon tycker snarare att det handlar om att företagen måste vara tillräckligt attraktiva för att locka till sig talanger, säger hon och förklarar:

– De bästa medarbetarna väljer inte ditt företag för att du har snyggast logga eller de coolaste festerna. Nej, det handlar om att dina medarbetare ska älska sitt arbete lika mycket en regnig tisdag i oktober som på den fantastiska kickoffen. Då har du vunnit slaget om talangerna.

Så hur får man då de bästa talangerna att välja just ditt företag?

Johanna lyfter några saker som det kan vara bra att tänka på.

Ge medarbetarna rätt verktyg

Alla medarbetare drivs av att göra ett bra jobb där de kan bidra med kunskap och insikter. Tyvärr skyggar många arbetsgivare för att fatta de beslut som verkligen skapar förutsättningar för medarbetaren att utföra ett bra arbete.

Johanna tar arbetet som redovisningsekonomen som exempel.

– I dag vill många ekonomer slippa de repetitiva uppgifter som en robot kan utföra. De vill utföra värdeskapande uppgifter och bidra med insikter. Då är det inte konstigt om en ekonom söker sig till arbetsplatser där det finns förutsättningar och verktyg för detta. Den som är CFO bör fundera på vilka processer de kan utveckla för att locka till sig de bästa medarbetarna. Det är mer värt än pingis på lunchen eller bubbel på sommarfesten.

Lyssnar på dina medarbetare

Det är viktigt att bemöta sina medarbetare med respekt. Det kan låta självklart men Johanna ser att det finns en lite slarvig inställning till medarbetare som kommer med klagomål, synpunkter eller idéer.

– Om du inte lyssnar på dina medarbetare är risken stor att det uppstår ett glapp mellan ledning och medarbetare. Det kan skapa en känsla av ”vi och dem” och ge negativa vibbar som smittar av sig på hela företaget och sipprar ut.

Hur pratar dina medarbetare om dig?

Har du funderat på hur dina medarbetare pratar om företaget? Om inte, bör du göra det. Det finns inget starkare än en medarbetare som har bra saker att säga om sin arbetsplats.

– Genom att syna de strukturer och de förutsättningar som finns på arbetsplatsen blir människor trygga och vågar säga vad de tycker och känner. Det i sin tur gör att dina medarbetare trivs vilket minskar glappet mellan ”vi och dem” och ökar chanserna för att de pratar gott om företaget till personer utanför arbetsplatsen.

Berätta vart ni är på väg

I dag är förändringar en stor del av vår vardag. Var transparant och dela företagets långsiktiga planer. Var tydlig med hur medarbetarna kan vara med och bidra för att nå visionen.

– Medarbetare som förstår att de är en viktig del och behövs för att utveckla företaget känner att de är en del av ett större sammanhang. Det ger en lojalitetseffekt vilket ökar chansen för att de stannar längre.

Hur ser du att Meritmind kan hjälpa företagen hitta rätt talanger inom ekonomiområdet?

– Meritmind är marknadsledande och vi blickar in i hundratals ekonomifunktioner runt om i landet varje dag. Det gör att vi har en bred kunskap och förståelse för bolagens utmaningar. Vi hittar lösningar som företagen kanske inte själva ser och kan både hjälpa till med att rekrytera nya medarbetare, driva förändringsarbete och hyra ut kompetenta konsulter på längre eller kortare uppdrag. Att hitta de rätta talangerna är både komplext och tidskrävande. Som företagare kan det vara svårt att klara allt själv samtidigt som man ska sköta alla dagliga uppgifter. Genom att kroka an med en kvalificerad partner som har ett brett nätverk och lång erfarenhet ökar chanserna att lyckas.

 

Har du behov av att hitta din nästa talang? Hör av dig till oss!

Kontakta vår HR-chef Johanna Nordström så hjälper hon dig vidare.

Johanna Nordström
johanna.nordstrom@meritmind.se
Telefon: 070-410 59 82

Skrivet av: Mathias Johansson