Helena Casserlöv-Kvist är Årets företagarinna!

Digitala intervjuer är här för att stanna

 

Under galan ”Hon äger!” utsågs Meritminds vd och grundare Helena Casserlöv-Kvist till Årets företagarinna 2022.

– Jag är både stolt och glad, säger hon.

På tisdagskvällen gick Realtids och Klara K:s event ”Hon äger!” av stapeln. Ett event som hyllar kvinnor över 50 som äger minst 50 procent av sina företag.

– 2020 omsatte bolag där kvinnor är majoritetsägare 550 miljarder tillsammans. 87 procent, alltså 480 miljarder, kommer från bolag där kvinnorna är över 50 år. Det är hög tid att dessa förebilder får kliva in i strålkastarljuset, säger Camilla Wagner, vd på Klara K.

Vinnaren av galans huvudpris, Årets företagarinna, blev Meritminds vd och grundare Helena Casserlöv-Kvist.

– Att få detta pris bland så många andra fantastiska bolagsägare känns väldigt speciellt, berättar hon.

Motiveringen till utmärkelsen löd:

Hennes bolag fortsätter att växa och omsätter idag en halv miljard. Genom att tillhandahålla kvalificerade ekonomitjänster i en tid då näringslivet skriker efter talanger, bidrar hon inte bara till sitt eget bolags tillväxt, utan även sina kunders. Hennes motto är: Vad är det värsta som kan hända? Och med den analysen i ryggen har hon vågat satsa stort. Hon inspirerar! Hon äger!

”Har vågat testa och lyckats”

Meritmind erbjuder kvalificerade tjänster inom ekonomi och finans, omsätter cirka en halv miljard kronor, har cirka 350 anställda och finns på sex orter runt om i landet: Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Västerås och Jönköping. Meritmind grundades år 2000 av Helena Casserlöv-Kvist som då insåg att det fanns det ett tomrum att fylla.

– Vi identifierade ett viktigt behov på marknaden och har sedan varit duktiga på att se till att våra kunder får hjälp med det de behöver för att skapa effektivitet, säkerhet och utveckling i sina verksamheter. Och en mer rimlig arbetsbelastning, säger Helena Casserlöv-Kvist och fortsätter. Vi har vågat testa och lyckats, men också misslyckats ibland utan att låta det nedslå oss.

Hur ser du på framtiden?

– Väldigt positivt, säger Helena. Vi har just gått igenom en pandemi som vi klarat oss väl igenom. Vi håller kvalitet, vi är lönsamma och vi har roligt tillsammans. Genom att vara störst inom vår nisch har vi möjligheter inför framtiden som våra mindre konkurrenter inte har. Dessa ska vi ta tillvara på.

– Nu har vi på allvar börjat bygga strukturer i verksamheten, med nya roller som vi behöver för att växa vidare. Sist men inte minst är vi ett gäng otroligt engagerade kollegor som verkligen vill göra vårt bästa för kunden, för kandidater och för varandra. Vi står starka tillsammans och bygger vår framtid, avslutar hon.

Under kvällen på Operaterassen i Stockholm delades det ut priser i fem kategorier; Årets företagarinna, Årets snabbväxare, Årets Taycan, Next Award, samt ett postumt pris, Pionjären. Här är alla vinnare:

Årets företagarinna – Helena Casserlöv-Kvist, grundare och vd Meritmind

Årets snabbväxare – Binella Vannesjö, grundare och hållbarhetschef AnVa Industries

Årets Taycan – Boel Rydenå-Swartling, medgrundare ChargeAmps

Next Award – Shori Zand, grundare och ordförande Avesina Investment Group

Pionjären – Ulla Murman, grundare av Stockholms Stenografservice, numera Manpower

Här kan du läsa mer om eventet hos Realtid.

 

Skrivet av: Mathias Johansson