”Vi arbetar med hjältar – våra konsulter gör skillnad varje dag”

Digitala intervjuer är här för att stanna

 

Ekonomiavdelningarna har en allt tuffare vardag. För att undvika dålig nattsömn och sjukskrivningar tar de ofta hjälp av konsulter. De hjälper till med allt från förändringsprojekt till löpande arbete som ska hanteras från dag till dag.

– Våra konsulter gör verkligen skillnad. De blir hjältar varje dag, säger Caroline Thörn, regionchef på Meritmind i Malmö.

I sitt arbete som regionchef har Caroline Thörn full koll på de utmaningar som många ekonomiavdelningar och CFO:er har idag. Och hon märker att kraven ökar.

– Cheferna ska vara specialister, hänga med i omvärldsförändringar och samtidigt kunna driva stora utvecklingsprojekt. Regelverk stramas åt, tillgången till data ska tas om hand, automatiseringen ökar och helst ska alla förändringar göras samtidigt som det löpande arbetet måste hanteras. Det är en omöjlighet för både chefer och medarbetare. Följden blir ofta dålig nattsömn, undermåliga beslutsunderlag och sjukskrivningar, säger Caroline.

För att klara av den tuffare vardagen tar företagen ofta hjälp av konsulter.

– Konsulterna kan bistå med både allt från kvalificerande uppgifter och gå in som interims-CFO:er eller driva förändringsarbeten, till att hjälpa till med enklare uppgifter och se till att det dagliga arbetet flyter på.

Rullar ut den röda mattan

De mer kvalificerade konsulterna har ofta en bakgrund som chefer och specialister med bred erfarenhet inom processutveckling, affärssystem, redovisning och controlling. De kan också ha drivit olika typer av förändrings- eller utvecklingsprojekt i större bolag. De kan hjälpa till med allt från att bygga upp shared service-funktioner, se över hur processer kan effektiviseras, få med sig medarbetare i förändringsprojektet eller bara finnas där som bollplank och affärspartner genom kundens olika faser och utveckling.

– Konsulterna kommer snabbt och effektivt in i arbetet oavsett bransch, eller karaktär på uppdragen. De gör verkligen skillnad och hjälper företag att leva en lättare vardag , säger Caroline och fortsätter:

– Ambitionen är att vi alltid ska lämna en verksamhet i bättre skick än när vi klev in. Vi ska rulla ut den röda mattan för den som tar över uppdraget efter konsulten, säger Caroline.

Långsiktig trygghet för alla parter

På Meritmind finns det två typer av konsulter. De som är anställda på Meritmind och de som är associerade konsulter. De senare har ett eget bolag, vilket ger samma omväxling och utvecklingsmöjligheter, men inte samma trygghet.

– I båda fallen ges konsulterna möjlighet att jobba i olika uppdrag, vilket ger stor omväxling och en brant utvecklingskurva. Samtidigt får de ta del av ett stort nätverk av andra ekonomer och det anordnas många aktiviteter och träffar där de ses och utbyter erfarenheter, säger Caroline och fortsätter:

– Vår verklighet förändras hela tiden och det är viktigt att måna om långsiktiga samarbeten och hållbara relationer. Därför har vi också täta avstämningar med alla parter. Det gynnar både våra konsulter och våra kunder och ger trygghet för alla på lång sikt.

Vill du också bli en hjälte? Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som konsult på Meritmind:

Nyfiken på konsultjobbet? Här är fördelarna!

Så blir du konsult hos Meritmind

Kontakta Caroline Thörn så berättar hon mer och hjälper dig vidare:

Caroline Thörn
caroline.thorn@meritmind.se
Mobil 070-787 03 75

Är du intresserad av att bli konsult kan du även göra en spontanansökan på vår hemsida »

Skrivet av: Mathias Johansson