Rekrytering inom ekonomi

Vi hjälper dig med kompetensbaserad rekrytering med långsiktighet och objektivitet i fokus

Skicka en förfrågan

 

Rätt person på rätt plats är lättare sagt än gjort. Hur väger man formell kompetens mot tex lång branscherfarenhet? Hur viktiga är personliga egenskaper? Vilka tester är mest pålitliga? Just nu står vi inför ett skifte där alltmer i samhället håller på att automatiseras och digitaliseras. Vilka kompetenser behövs för att rusta och stärka din organisation inför denna förändring? Behöver den befintliga gruppen kompletteras när det är dags att rekrytera?

 

 

Specialister på kompetensbaserad rekrytering

Meritminds rekryteringskonsulter har lång erfarenhet och är experter på rekrytering inom ekonomiområdet. Vi tillämpar alltid vår kompetensbaserade rekryteringsprocess.

Personlig kontakt med ett stort nätverk

Våra rekryteringskonsulter har ett stort nätverk och får dessutom stöd av Meritminds Talent researchers som dagligen har kontakt och träffar kvalificerade kandidater.

Moderna testverktyg

Hög kvalitet är ledordet i alla våra rekryteringsprocesser. Vi på Meritmind använder oss av en testleverantör som ligger i framkant och vars tester är framtagna med modern testteori med stort fokus på att förutsäga arbetsprestation i framtiden.

Exempel på tjänster vi rekryterar till

  • Hållbarhetscontroller
  • Redovisningsspecialist
  • Redovisningsansvarig
  • Controller
  • Controllerchef
  • Internrevisor

Ett urval av nyligen tillsatta tjänster

 

Hur ser rekryteringsprocessen ut?

 

Vårt arbetssätt är kvalitetssäkrat och bygger på vetenskaplighet och följer de kvalitetsmått som finns i branschen – ISO 10667 (Processer och metoder för bedömning av människor i arbetsrelaterade syften).

 

Coaching vid onboarding

Ger den nyanställde rätt förutsättningar. Kostnadsfri coaching vid onboarding med Meritmind

LÄS MER OM COACHING VID ONBOARDING

Second opinion

Få ett bättre beslutsunderlag inför viktiga rekryteringar Second opinion med Meritmind

LÄS MER OM SECOND OPINION

Några av våra rekryteringskonsulter berättar mer

Pontus Lasson

Rekryteringskonsult

”Se rekryteringen som en möjlighet att utveckla organisationen”

Med sin bakgrund som vd och sitt breda kontaktnät är Pontus Lasson väl rustad för att hjälpa sina kunder att göra framgångsrika rekryteringar inom ekonomiområdet. Här berättar han om sitt arbete och ger tips till dig som ska rekrytera.

Läs hela berättelsen

Håkan Holmberg

Rekryteringskonsult

”Jag brinner för att lösa kundernas utmaningar”

Med över 30 års erfarenhet av ekonomi- och finansprocesser har Håkan Holmberg fått en förståelse för de utmaningar som organisationer kan stå inför när det gäller att tillsätta ny kompetens på ekonomiområdet. Här berättar han om framgångsfaktorerna bakom en lyckad rekrytering.

Läs hela berättelsen

Anette Wickholm

Rekryteringskonsult

Säkra att din nyanställda får en bra start

Som lösning på den identifierade utmaningen, föreslog jag att vi skulle stötta med onboarding. Det innebär att den nyrekryterade personen träffar Meritminds onboardingkonsult under ett antal samtalstillfällen som ett stöd i de nya jobbutmaningarna.

Läs hela berättelsen

Rekrytera ekonom? Kontakta oss, vi hjälper dig!