Controllerrollen – en unicorn? (Video)

Vilka utmaningar står controllers inför och hur kan du proaktivt ta din karriär i dina egna händer?
Just nu pågår det en förflyttning inom många ekonomifunktioner där kraven på att arbeta än mer verksamhets- och affärsnära blir allt större. Kravspecifikationen över de egenskaper som en modern controller bör besitta blir lätt en omfattande önskelista. Framtidens controller ska helst vara strategisk, analytisk, affärsnära, en god kommunikatör, kunnig inom ny teknologi (gärna programmering) och dessutom ha kunskap om gällande regelverk och hur de kan påverka verksamheten… listan kan göras lång. Men är önskemålen på dagens controller rimliga? Finns den här personen ens eller är det en fantasifigur, en unicorn? Hur kan du som controller balansera förväntningarna och samtidigt bygga den karriär du själv vill ha?

På Meritminds kostnadsfria förmiddagswebbinarium där vi diskuterade och ger konkreta tips på hur du som controller kan sätta dig själv i förarsätet och ta kontroll över din egen utveckling.

Med oss har vi vår erfarna rekryteringskonsult Anette Wickholm som dagligen möter controllers och vår managementkonsult Kristin Mehta som märker att många företag brottas med utmaningen att hitta en controller som kan ”allt”.

Skrivet av: Mathias Johansson

White papers

Bli expert på CV, personligt brev och LinkedIn

Just nu är det många som funderar på att byta jobb och då kan en del frågor dyka upp. Hur skriver man ett bra CV?

Controllerrollen – en unicorn? (Video)

Vilka utmaningar står controllers inför och hur kan du proaktivt ta din karriär i dina egna händer?.

Så införde Electrolux ett Center of Excellence för Financial Planning & Analysis (Video)

I syfte att driva nya, smarta och standardiserade sätt att jobba med finansiell planering och analys skapade Electrolux en talangpool, ett ”Center of Excellence” (CoE), för drivna Business Analysts inom företaget.

Ledarskap på distans (video)

Se Meritminds inspelade frukostwebbinar om framgångsrikt distansledarskap - ett ämne som blivit högaktuellt i dessa tider. Att jobba hemifrån har snabbt blivit det nya normala och forskning visar att distansarbete kommer att fortsätta i viss utsträckning även när pandemin är över.

Så påverkar åldersdiversifiering trivsel och lönsamhet (Video)

Se inspelningen av Meritminds frukostwebbinar om ålderism. Vi bjöd in John Mellkvist som är en ledande expert på området för att tillsammans diskutera varför alla åldrar behövs på en arbetsplats.

Visa alla