Controllerrollen – en unicorn? (Video)

Vilka utmaningar står controllers inför och hur kan du proaktivt ta din karriär i dina egna händer?
Just nu pågår det en förflyttning inom många ekonomifunktioner där kraven på att arbeta än mer verksamhets- och affärsnära blir allt större. Kravspecifikationen över de egenskaper som en modern controller bör besitta blir lätt en omfattande önskelista. Framtidens controller ska helst vara strategisk, analytisk, affärsnära, en god kommunikatör, kunnig inom ny teknologi (gärna programmering) och dessutom ha kunskap om gällande regelverk och hur de kan påverka verksamheten… listan kan göras lång. Men är önskemålen på dagens controller rimliga? Finns den här personen ens eller är det en fantasifigur, en unicorn? Hur kan du som controller balansera förväntningarna och samtidigt bygga den karriär du själv vill ha?

På Meritminds kostnadsfria förmiddagswebbinarium där vi diskuterade och ger konkreta tips på hur du som controller kan sätta dig själv i förarsätet och ta kontroll över din egen utveckling.

Med oss har vi vår erfarna rekryteringskonsult Anette Wickholm som dagligen möter controllers och vår managementkonsult Kristin Mehta som märker att många företag brottas med utmaningen att hitta en controller som kan ”allt”.

Skrivet av: Mathias Johansson

Inspelade webbinarier

Kör du -ish-metoden när du prognostiserar?

Ett bra prognosarbete är förutsättningen för att ta affärsmässiga och proaktiva beslut. ”Ungefär, cirka och tror det” räcker en bit, men inte hela vägen. Ladda ner.

Rekrytera för framtiden och ta lönsamma rekryteringsbeslut

Konkurrensen om duktiga specialister och chefer inom ekonomiområdet är hård. Att identifiera, attrahera och behålla rätt talanger kan vara både svårt och tidsödande. En medarbetare som inte trivs, eller inte kan utföra sina arbetsuppgifter på ett tillfredställande sätt, medför stora kostnader.

Digital infoträff om livet som konsult

Är du redo för nya utmaningar? Har du funderat på hur det skulle vara att arbeta som konsult? Då ska du titta på inspelningen från vår digitala infoträff.

Hur och var hittar du jobben som är rätt för dig?

Här kan du se vårt fjärde lunchwebbinarium. Nå dina karriärmål – konkreta tips och råd hur du kommer igång! . Så skapar du effektiva jobbansökningar. Intervjumetoder – så förbereder du dig.

Intervjumetoder – så förbereder du dig

Här kan du se vårt tredje lunchwebbinarium. Nå dina karriärmål – konkreta tips och råd hur du kommer igång! . Så skapar du effektiva jobbansökningar. Hur och var hittar du jobben som är rätt för dig? .

Så skapar du effektiva jobbansökningar

Här kan du se vårt andra lunchwebbinarium. Nå dina karriärmål – konkreta tips och råd hur du kommer igång! . Intervjumetoder – så förbereder du dig.

Nå dina karriärmål – konkreta tips och råd hur du kommer igång!

Så skapar du effektiva jobbansökningar . Intervjumetoder – så förbereder du dig. Hur och var hittar du jobben som är rätt för dig? .

Är Machine Learning och Artificial Intelligence förutsättningar för modern verksamhetsstyrning?

Se Meritminds inspelade frukostseminarium med Joakim Wahlberg, CFO på Pulsen Group. Under seminariet delar Joakim med sig av hur Pulsen Group moderniserat sin ekonomifunktion med hjälp av Machine Learning och Artificial Intelligence.

Bli expert på CV, personligt brev och LinkedIn

Just nu är det många som funderar på att byta jobb och då kan en del frågor dyka upp. Hur skriver man ett bra CV?

Så skapar Skandia Fastigheter långsiktig och hållbar digitalisering på ekonomifunktionen (video)

Vad krävs egentligen för att ta ekonomiavdelningen in i framtiden? Vilka kompetenser behövs för att fortsätta vara relevant? Detta är frågor som Skandia Fastigheter sökt svar på och realiserar i projektet Ekonomifunktion 2.0.

Visa alla