Valet föll på Meritmind när Hedson rekryterade en affärsnära CFO

blogg-v12-2023-Nya-EU-krav-på-hållbarhetsrapportering-så-påverkas-ekonomifunktionen

 

När industriföretaget Hedson Technologies behövde rekrytera en affärsnära CFO tog de hjälp av Meritmind. Vd:n Lennart Eriksson är mer än nöjd med processen. ”Det är den bästa rekryteringsprocess jag har varit inblandad i hittills.”

Lennart Eriksson beskriver Hedson Technologies som ett typiskt svenskt industriföretag. Bolaget, som är leverantör av högklassiga system för härdning, lyftning och rengöring till bilverkstäder och industriföretag över hela världen, är marknadsledande inom sin nisch, omsätter 280 miljoner kronor och har 130 medarbetare.

Då nuvarande CFO bestämde sig för att gå vidare till nya utmaningar behövde företaget rekrytera en ny CFO.

– En CFO i Hedson får en central och avgörande roll i bolagets fortsatta framgång och utveckling. För att lyckas i den här rollen behöver CFO:n vara kunnig i ekonomisk redovisning och kontroll men också utgöra ett stöd i affärsprocessen, säger Lennart Eriksson.

Meritmind stack ut

Fem olika leverantörer kontaktades. Alla var väldigt kompetenta, men Meritmind stack ut.

– Vi fick från början ett väldigt proffsigt bemötande av Meritmind. Pontus Lasson presenterade bolaget på ett föredömligt sätt och jag fick ett stort förtroende för honom. Att Meritmind dessutom hade ett stort nätverk med duktiga ekonomer var ytterligare ett plus.

Många bra kandidater

I slutet av januari satte Meritmind i gång sökandet och redan i mars presenterades fem kandidater. Efter intervjuer återstod två som passade in i rollen och företaget.

– Det var verkligen en lyx att få två så bra kandidater att välja mellan.

Till slut valde Lennart den som hade flera av de kvalifikationer som bolaget behövde framåt.

Flera framgångsfaktorer

Lennart säger att det här är en av de bästa rekryteringsprocesser han någonsin gjort. En viktig framgångsfaktor var att både han själv och Meritmind prioriterade processen.

– En bra rekrytering kräver att båda parter är engagerade och avsätter tid. Vi hade specificerat våra krav noga och Meritmind var väldigt måna om att verkligen förstå vad vi sökte. De kom också med en hel del egen input och det märktes att de hade lätt att förstå vad vi letade efter. De var hela tiden tillgängliga och höll oss uppdaterade. Det gjorde att vi kände oss väldigt prioriterade.

Vad har du för tips till andra som vill lyckas med en CFO- rekrytering?

– En rekrytering tar tid. Du måste själv vara beredd att investera och prioritera den tiden. De är också viktigt att vara noga förberedd och tänka igenom vilka krav du har. Genom att samarbeta med en bra rekryteringsbyrå som både kan ge goda råd och även förstår dina krav, önskemål och behov sparar du inte bara tid, du får också ett väldigt bra resultat i slutändan.

Står du inför att rekrytera CFO? Vi ger dig gärna råd och guidar dig rätt i din nästa rekrytering. Hör av dig till Meritmind för ett kostnadsfritt möte!

Skrivet av: Mathias Johansson