Påverkas du av nya konsultuthyrningslagen? Ett webbinarium om lagen och dess konsekvenser

1 okt

Den 1 oktober aktualiseras den nya konsultuthyrningslagen. Påverkar den dig? Välkommen på ett webbinarium med experter som ger dig olika perspektiv på förändringen och en djupare förståelse för den nya uthyrningslagens praktiska konsekvenser.

Den nya konsultuthyrningslagen berör alla tre parter i ett konsultuppdrag: kundföretag, konsulter och konsultbolag. Med detta webbinarium vill vi gå på djupet och undersöka uthyrningslagen och dess praktiska konsekvenser. På plats finns vår expertpanel som gärna delar med sig av sina insikter och hjälper dig att navigera genom denna komplexa förändring. Vi undersöker vad som händer när lagstiftning, tolkningar och praxis ännu inte är helt etablerade. Vem tar ansvar – kunden, konsulten eller konsultbolaget?

Under panelsamtalet lyfter våra experter följande frågor:

Hur hanterar vi den nya lagen? När en ny lag träder i kraft uppstår ovisshet. Vi går igenom den nya lagens ursprungliga syfte och resonerar kring hur kund och konsultföretag kan agera proaktivt under denna övergång.

Finns det etiska risker med informationsövertag? Det är fullt rimligt att det är konsultbolaget som har ett informationsövertag i förhållande till kunden. Hur påverkar det konkurrensen, och kan det vara en fördel att agera etiskt och neutralt i förhållande till det nya lagkravet?

Är trepartsöverenskommelser en lösning? Vi diskuterar möjligheterna med trepartsöverenskommelser för att hantera ansvar, betalning och riskfördelning under den nya uthyrningslagen. Men vem bär ansvaret och hur kan en sådan lösning fungera i praktiken?

Vem medverkar?

Under panelsamtalet kommer du att få lyssna till Meritminds vd Helena Casserlöv-Kvist, Mathilda Welin Brook, HR-manager från Mentimeter och Jonas Stenmo, chefsjurist från Almega. Moderator är Johanna Nordström, HR-chef på Meritmind.

Helena Casserlöv-Kvist
Vd och grundare, Meritmind

Mathilda Welin Brook
HR-manager, Mentimeter

Jonas Stenmo
Chefsjurist, Almega

Johanna Nordström
HR-chef och moderator, Meritmind

Passar det mig?
Föreläsningen riktar sig till dig som vill få en djupare förståelse för den nya konsultuthyrningslagen, antingen som kundföretag, konsult eller konsultbolag.

Tid och plats
Tid: Tisdag den 1 oktober, kl 12.00-12.45
Plats: Webbinarium om uthyrningslagen - vid din dator

Anmälan
Föreläsningen är kostnadsfri. Sista anmälningsdag är 30 september. Om du skulle få förhinder är vi tacksamma om du kontaktar oss snarast på events@meritmind.se.

Håll dig uppdaterad inom ekonomiområdet

Få branschinsikter, inspiration, events och webbinarier direkt till din inkorg.

Prenumerera