Financial Controller till Cytiva Sweden AB, Uppsala

Uppsala Heltid

Bli en del av något helt livsavgörande!

Att arbeta på Cytiva innebär att vara i framkant när det gäller att erbjuda nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Cytivas kunder bedriver livräddande verksamhet som sträcker sig från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. Nu förstärker Cytiva teamet med en Financial Controller med placering i centrala Uppsala.


Om rollen

Som Financial Controller ingår du i ett controllerteam hos Cytiva Sweden AB som säkerställer månads- och kvartalsrapportering enligt US GAAP. Du ansvarar för löpande analyser och uppföljning av verksamheten samt säkerställer att korrekta månads-, kvartals- och årsbokslut upprättas och rapporteras. I din roll arbetar du proaktivt med att utveckla och stödja bolagets ledning genom analyser och uppföljningar samt tar fram förslag till förändringar, förbättringar och övriga åtgärder som utvecklar företaget.

Vi söker dig som har stort eget driv, lätt för att lära nytt och tackla en varierad vardag. Du är van vid internationellt arbete och har god erfarenhet från liknande roller. Här finns goda möjligheter till utvecklingsmöjligheter både nationellt såväl som internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Arbeta tillsammans i team för att säkerställa korrekt finansiell rapportering, inklusive stöd vid regelbunden genomgång av balansräkningen.
  • Ansvara för att säkerställa efterlevnad av SOX-regelverket för den tilldelade verksamheten.
  • Säkerställa efterlevnad av lagstadgad rapportering till myndigheter inom de nordiska länderna.
  • Övergripande ansvar för kontoavstämningar.
  • Nära samarbete med globala Shared Service Centers.
  • Stödja skatteavdelningen med att säkerställa korrekta inlämningar av bolagsskatt (CIT) och moms (VAT).
  • Bistå vid lagstadgade och interna revisioner för svenska och nordiska juridiska enheter.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är du en person som arbetar proaktivt, är flexibel och har ett engagemang för affären, uppskattar samarbeten och har ett analytiskt sinne. Du har flerårig erfarenhet som controller med god förståelse för globala processer och transaktionsflöden.

Du har relevant utbildning inom ekonomi och är en van användare av Excel samt har mycket goda kunskaper i prognosverktyg och affärssystem. För rollen krävs det att du har mycket goda kunskaper i något av de nordiska språken samt engelska, både i tal och skrift. Om du har arbetat med redovisning, revision och controlling för övriga nordiska länder är det starkt meriterande.

Om Cytiva

Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkant när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.

På Cytiva kommer du ständigt kunna utveckla dig själv och oss – genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att utvecklas och förbättra dina färdigheter på lång sikt.

Placering:  Kontoret i centrala Uppsala.

Bli en del av något helt livsavgörande, läs mer på cytivalifesciences.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Cytiva Sweden AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Frida Dahlqvist, Frida.dahlqvist@meritmind.se eller på telefon +46728579611. Intervjuer och urval sker löpande.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Det innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i rekryteringsprocessen. Vi gör även en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen): Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera