Excelwebbinarium: Bygg Excelmodeller enligt Best Practice

13 sept

Välkommen att delta på Meritminds onlineutbildning i Excel för ekonomer - ett enkelt och tidseffektivt sätt att tillgodogöra sig mer kunskap.

Vi visar steg för steg hur du bygger en enkel dashboard som sammanfattar inläst information i en smart, tydlig och välbyggd Excelmodell som du tryggt och säkert kan dela med dina kollegor. 

Ur innehållet
 • Lär dig Best Practice för hur du bygger tydliga Excelmodeller genom struktur, namnsättning och dokumentation
 • Definiera stödtabeller för smarta och effektiva formler
 • ​Nyttja layouter och formateringar för att få fram budskapet​
 • Lär dig smarta tekniker för att sammanställa information från olika typer av underlag, t ex inläst data i tabell, pivottabeller och Exceluppställningar
Genomgång och tillämpning av följande funktionalitet
 • Dashboard - definiera modellens "kugghjul", dvs vilka celler som styr vad sammanställningens tabeller och diagram visar med stöd av Dataverifiering
 • Effektiva formler med stöd av $ Absolutreferenser, namnsatta områden och smarta funktioner som;
  SUMMA.OMF()
  OMFEL()
  HÄMTA.PIVOTDATA()
  LETARAD()
  XLETAUPP()
 • Definiera pivottabeller för att enkelt hämta in ackumulerade värden
 • Kombinationsdiagram
 • Villkordsstyrd formatering och många användbara formateringstips och genvägar
 • Skydda och dokumentera modellen
Målgrupp

Ekonomer med goda förkunskaper inom Excel.

Praktiskt

Övningsmaterial med lösningsförslag finns att ladda ner i samband med anmälan. Övningarna är baserade på verkliga frågeställningar som många ekonomer möts av, men de är förenklade för att snabbt komma till kärnan och få inspiration att prova själv. Du behöver inte göra övningarna i förväg utan vi kommer att gå igenom dem under utbildningen. Du måste inte heller göra övningarna samtidigt som föreläsaren, det går bra att lyssna och bara följa med i vad föreläsaren gör för att senare repetera de delar som är intressanta på egen hand, med stöd av det övningsmaterial du fått.

Utbildningen baseras på Excel i Office 365 svensk version för PC, men du kan gå utbildningen även om du har den engelska versionen.  

Utbildningen kommer att hålla ett högt tempo. Det finns möjlighet att ställa frågor skriftligen via webbinarieplattformen och dessa besvaras i mån av tid under en frågestund på slutet.

Det är en fördel att sitta vid en stor skärm, alternativt att ha två skärmar, då du kommer att ha två fönster öppna samtidigt. Ingen webbkamera krävs men ett headset kan vara bra att ha. Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan utbildningen. Du kommer att få information om hur du gör detta.

Efter utbildningen skickar vi ut en utvärdering till alla deltagare. Svarar du på den får du en lathund i pdf-format kring den mest centrala funktionaliteten. Du kommer även få tillgång till en inspelning av webbinariet under en tvåveckorsperiod efter kurstillfället.

Värt att veta är också att utbildningen är baserad på Meritminds tidigare Excel-webbinar Bygg din egen dashboard men har vidareutvecklas och innefattar både nya moment och nya övningsuppgifter.

Föreläsare
Bild på föreläsaren Annika Graflund

Annika Graflund

Konsult inom verksamhetsstyrning. Annika har utvecklat en serie Excelutbildningar särskilt anpassade för ekonomer.

Tid och plats

Tid: Onsdagen den 13 september 2023 kl. 08.30-10.00
Plats: Vid din dator. Du kopplar upp dig till utbildningen via vår webbinarietjänst. Länken till webbinariet får du i samband med anmälan.

Kostnad

1350 kr ordinarie avgift (ex moms).
Vi fakturerar i samband med utbildningen och tillämpar 15 dagars betalningstid.

Avbokning

Vid avbokning senare än 7 dagar före utbildningsstart debiteras 100% av avgiften. Utbildningsplats kan överlåtas till annan person i samma företag. Vid eventuell avbokning eller överlåtelse av plats var vänlig meddela oss på events@meritmind.se.

Inställd utbildning

Meritmind förbehåller sig rätten att ställa in planerade utbildningar och ändra utbildningsdatum, varvid eventuella inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver betalas ej. Meritmind meddelar så snart det är möjligt om utbildningstillfället mot förmodan skulle behöva ställas in.

Kontaktperson

Therese Arvidsson
E-post: events@meritmind.se

Anmälan

Sista anmälningsdag: 12 september 2023. Det finns ett begränsat antal platser.

Håll dig uppdaterad inom ekonomiområdet

Få branschinsikter, inspiration, events och webbinarier direkt till din inkorg.

Prenumerera

Kommande seminarier
Visa alla