Excel onlineutbildning ”Hantera stora datamängder”

16 maj

Välkommen att delta på Meritminds onlineutbildning i Excel för kvalificerade ekonomer - ett enkelt och tidseffektivt sätt att tillgodogöra sig mer kunskap.

Målbilden är att du får förståelse för den funktionalitet som är central då du arbetar med stora datamängder för att säkerställa allt från att hämta data, till att strukturera och tvätta data.
Du lär dig både traditionell Excelfunktionalitet som textimportguide, en serie text- och formateringsfunktioner men får också en introduktion till Power Query och frågeguide som är en kraftfull nyhet i Excel 2016.

Ur innehållet
 • Hämta data
  Hämta data från olika källor
  Importera, anslut och nyttja Powerquery
 • Strukturera data
  Koppla ihop flera tabeller
  Slå samman begrepp
  Stycka upp till flera begrepp
 • Tvätta data
  Säkra datatyper
  Säkra format
  Redigera texter
Målgrupp

Kvalificerade ekonomer med förkunskaper inom Excel.

Praktiskt

Utbildningen kommer att hålla ett högt tempo men det finns möjlighet att ställa frågor under utbildningen via webben.

Övningsmaterial med lösningsförslag kommer att skickas ut per e-post några dagar innan utbildningen. Övningarna är baserade på verkliga frågeställningar som många ekonomer möts av men de är förenklade för att snabbt komma till kärnan och få inspiration att prova själv. Vi kommer att gå igenom övningarna under utbildningen, men det är absolut inget krav att du själv gjort övningarna i förväg eller att du gör övningarna samtidigt som föreläsaren. Det går lika bra att lyssna och bara följa med i vad föreläsaren gör.

Efter genomförd utbildning och inlämnad utvärdering, kommer vi att skicka ut korta lathundar i pdf-format kring den funktionalitet vi utnyttjat.

Utbildningen baseras på Excel 2016 för PC, svensk version, men du kan gå utbildningen även om du har den engelska versionen. Vissa referenser kommer även göras till Excel 2013 för PC.

Det är en fördel att sitta vid en stor skärm, alternativt att ha två skärmar, då du kommer att ha två fönster öppna samtidigt. Ingen webbkamera krävs, men ett headset kan vara bra att ha.

Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan utbildningen. Du kommer att få en länk med information om hur du gör detta.

Bild på Annika Graflund, föreläsare

Annika Graflund

Konsult inom verksamhetsstyrning. Annika har utvecklat en serie Excelutbildningar särskilt anpassade för ekonomer.

Tid och plats

Tid: Onsdagen den 16 maj 2018, kl. 08.30-10.00
Plats: Vid din dator. Du kopplar upp dig till utbildningen via vår webinar-tjänst. Länken till webinaret får du i god tid innan utbildningen.

Kostnad

1150 kr ordinarie avgift (ex moms).
Vi fakturerar i samband med anmälan och tillämpar 15 dagars betalningstid.

Avbokning

Vid avbokning senare än 7 dagar före utbildningsstart debiteras 100 % av avgiften. Utbildningsplats kan överlåtas till annan person i samma företag.
Vid eventuell avbokning eller överlåtelse av plats, var vänlig meddela oss på learning@meritmind.se.

Inställd utbildning

Meritmind förbehåller sig rätten att ställa in planerade utbildningar och ändra utbildningsdatum, varvid eventuella inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver betalas ej. Meritmind meddelar så snart det är möjligt om utbildningstillfället mot förmodan skulle behöva ställas in.

Kontaktperson

Camille Madelon
Tel: 070-333 79 16
E-post: learning@meritmind.se

Anmälan

Det finns ett begränsat antal platser. Sista anmälningsdag är den 13 maj 2018.

Håll dig uppdaterad inom ekonomiområdet

Få branschinsikter, inspiration, events och webbinarier direkt till din inkorg.

Prenumerera

Kommande seminarier
Visa alla