Excel onlineutbildning ”Pivottabeller på djupet”

15 feb

Välkommen att delta på Meritminds onlineutbildning i Excel för kvalificerade ekonomer - ett enkelt och tidseffektivt sätt att tillgodogöra sig mer kunskap.

"Pivottabeller på djupet" är fortsättningen på vår onlineutbildning i Excel med namnet ”Sammanställa och analysera stora datamängder”. Detta steg 2 förutsätter grundkunskaper i pivottabeller. 

Genomgång och tillämpning av pivottabeller

Ur innehållet:

  • Pivotera - vrida och vända
  • Värdefält - formatera
  • Visa värden som (ack, %, ranka)
  • Styra summeringsnivåer
  • Beräkna element/fält
  • Rapportlayouter
  • Underhålla och uppdatera
Målgrupp

Kvalificerade ekonomer med förkunskaper inom Excel. Du bör ha en förståelse för grunderna till pivottabeller samt ha skapat några egna pivottabeller.

Praktiskt

Utbildningen kommer att hålla ett högt tempo men det finns möjlighet att ställa frågor under utbildningen via webben.

Övningsmaterial med lösningsförslag kommer att skickas ut per e-post några dagar innan utbildningen. Övningarna är baserade på verkliga frågeställningar som många ekonomer möts av men de är förenklade för att snabbt komma till kärnan och få inspiration att prova själv. Vi kommer att gå igenom övningarna under utbildningen, men det är absolut inget krav att du själv gjort övningarna i förväg eller att du gör övningarna samtidigt som föreläsaren. Det går lika bra att lyssna och bara följa med i vad föreläsaren gör. 

Efter genomförd utbildning och inlämnad utvärdering, kommer vi att skicka ut korta lathundar i pdf-format kring den funktionalitet vi utnyttjat.

Utbildningen baseras på Excel 2013 för PC, svensk version, men du kan gå utbildningen även om du har den engelska versionen. Vissa referenser kommer även göras till Excel 2010 för PC, men det kan under utbildningens gång vara svårt att hinna översätta olikheterna mellan Excel 2010 och 2013.

Det är en fördel att sitta vid en stor skärm, alternativt att ha två skärmar, då du kommer att ha två fönster öppna samtidigt. Ingen webbkamera krävs, men ett headset kan vara bra att ha.

Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan utbildningen. Du kommer att få en länk med information om hur du gör detta.

Föreläsare
Bild på Annika Graflund, föreläsare

Annika Graflund

Rådgivare inom verksamhetsstyrning på Meritmind. Annika har tidigare utvecklat och hållit avancerade Excelutbildningar för ekonomer i Företagsuniversitetets regi.

Tid och plats

Tid: Onsdagen den 15 februari 2017, kl. 08.30-10.00
Plats: Vid din dator. Du kopplar upp dig till utbildningen via vår webinar-tjänst. Länken till webinaret får du i god tid innan utbildningen.

Kostnad

1150 kr ordinarie avgift (ex moms).
Vi fakturerar i samband med anmälan och tillämpar 15 dagars betalningstid.

Avbokning

Vid avbokning senare än 7 dagar före utbildningsstart debiteras 100 % av avgiften. Utbildningsplats kan överlåtas till annan person i samma företag.
Vid eventuell avbokning eller överlåtelse av plats, var vänlig meddela oss på advance@meritmind.se.

Inställd utbildning

Meritmind förbehåller sig rätten att ställa in planerade utbildningar och ändra utbildningsdatum, varvid eventuella inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver betalas ej. Meritmind meddelar så snart det är möjligt om utbildningstillfället mot förmodan skulle behöva ställas in.

Kontaktperson

Maria Ahlén
Tel: 073-444 15 31
E-post: advance@meritmind.se

Anmälan

Det finns ett begränsat antal platser. Sista anmälningsdag är den 12 februari 2017.

Håll dig uppdaterad inom ekonomiområdet

Få branschinsikter, inspiration, events och webbinarier direkt till din inkorg.

Prenumerera

Kommande seminarier
Visa alla