Frukostmöte – Evidensbaserad rekrytering i praktiken

31 jan

Inom HR-området har det under flera år talats om att HR och rekrytering måste bli mer evidensbaserat. Allt fler organisationer inser att det finns ett behov av att uppdatera sina rekryteringsprocesser som sett likadana ut i decennier. Detta framförallt för att möta de nya behov som uppkommit i och med ett skifte såväl i teknik som hur kandidater agerar på dagens arbetsmarknad.

Många uppdaterar sina rekryteringsprocesser utifrån ny forskning och rådande trender inom employer branding. Men hur säkerställer man att dessa faktiskt fungerar och att rekryterande chefer förstår vikten av att ett förändrat arbetssätt så att det faktiskt också omsätts i praktiken.

Meritmind som är branschledande inom interim och rekrytering inom ekonomiområdet, har under 2018 arbetat strukturerat med att kvalitetssäkra och utveckla sin rekryteringsprocess. På frukostmötet berättar de om varför ledningen fattade det beslutet och vilket resultat man hittills kan se.

Nils Hallén och Gunilla Andersson, författare till boken Rekrytering och Urval och med många års erfarenhet av såväl utbildning, praktisk rekrytering och urval, genomförde auditen av Meritminds rekryteringsprocess. De berättar om hur auditarbetet genomfördes och vilka slutsatser av den som bolaget sedan valt att arbeta vidare med.

Från Meritmind träffar ni Anette Wickholm, rekryteringskonsult och processansvarig för rekrytering och Matilda Sandström, legitimerad psykolog och rekryteringskonsult på Meritmind.

Funderar du på hur er rekryteringsprocess skulle kunna bli mer evidensbaserad eller hur HR-funktionen kan hjälpa rekryterande chefer att framtidsäkra sina rekryteringar? Då är du varmt välkommen att inspireras och få konkreta tips och råd från Meritmind.

Målgrupp

HR-chef och rekryterande chefer

Föreläsare

Nils Hallén och Gunilla Andersson, författare till boken Rekrytering och Urval

Nils Hallén
Författare till boken Rekrytering och Urval

Anette Wickholm

Anette Wickholm
Rekryteringskonsult och processansvarig för rekrytering, Meritmind

Gunilla Andersson
Författare till boken Rekrytering och Urval

Matilda Sandström

Matilda Sandström
Legitimerad psykolog och rekryteringskonsult, Meritmind

Tid och plats

Stockholm

Tid: Torsdagen den 31 januari, kl 07.30-09.00. Vi bjuder på frukost mellan kl 07.30-08.00 och seminariet håller på kl 08.00-09.00.
Plats: Meritmind, Vasagatan 12, Stockholm. Se karta här >>
Sista anmälningsdag: 28 januari

Anmälan

Det finns ett begränsat antal platser. För sista anmälningsdatum se ovan. Seminariet är kostnadsfritt, men vid eventuell avbokning vill vi gärna att du hör av dig till events@meritmind.se. Då kan vi erbjuda någon annan din plats.

Håll dig uppdaterad inom ekonomiområdet

Få branschinsikter, inspiration, events och webbinarier direkt till din inkorg.

Prenumerera