Lunchwebbinarium: Intervjumetoder – så förbereder du dig

26 apr

Vill du utvecklas i din karriär? Under våren håller vi en webbinarieserie i fyra delar för att stötta dig som ekonom när du vill ta nästa steg i din karriär. Mia Pelka, Talent Acquisition Specialist på Meritmind och erfaren karriärcoach, kommer att ge dig värdefulla konkreta tips som boostar och hjälper dig att nå dina mål. Vi går i tur och ordning igenom alla steg hur du kommer vidare i din karriär genom att börja med att ta reda på vad som är viktigast för dig i din resa. Vem är jag och vart är jag på väg? Hur skriver jag ett bra CV utifrån mina personliga värderingar? Hur ska jag förbereda mig inför intervjun och var hittar jag rätt jobb för mig?

Välkommen att delta på vårt tredje lunchwebbinarium där du får konkreta tips på hur du bäst förbereder dig inför intervjun av Mia Pelka som dagligen arbetar med kandidater och dessa frågeställningar. Webbinariet riktar sig till dig som letar efter nya utmaningar eller vill lära dig mer för att ta nästa steg i din karriär.

Innehåll i webbinariet:

• Olika former av intervjumetoder
• Hur förbereder du dig på bästa sätt
• Gör din del av matchningen
• Råd och tips inför digitala och fysiska möten

Utdrag ur innehållet för hela webbinarieserien

• Steg 1: Vad är viktigast för mig och vart är jag på väg? Kompetenser och utvecklingsstilar
- Varför är det viktigt att känna till och agera i enlighet med sina värderingar?
- Vad är företagskultur och hur vet jag vilken kultur som passar mig?
Steg 2: CV – vad ska det innehålla?
- Hur gör du för att skapa effektiva ansökningar?
• Steg 3: Intervjumetoder
- Intervjuns syfte ur ett arbetsgivarperspektiv? Ur ditt perspektiv?
• Steg 4: Hur och var söker du jobben som är rätt för dig?
- Var finns de dolda jobben? Hur hittar du effektivitet och balans mellan jobbsökande och privatliv?

Målgrupp

Webbinariet är kostnadsfritt och öppet för alla.

Föreläsare

Mia Pelka

Arbetar idag som Talent Acquisition Specialist på Meritmind, är utbildad coach och har arbetat som karriärcoach i flera år.

Tid och plats

Tid: Onsdag den 26 april 2023 kl. 12.00-12.40
Plats: Vid din dator. Du kopplar upp dig till utbildningen via vår webbinarietjänst. Länken till webbinariet får du i samband med anmälan.

Praktiskt

Webbinariet är kostnadsfritt och sker online. Ingen webbkamera behövs, men ett headset är bra att ha. Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan webbinariet sätter igång. Vi skickar information om hur du gör detta i samband med att du anmäler dig. Då får du också din anslutningslänk. Dagen innan skickar vi en påminnelse.

Skulle du ändå sakna information, ber vi dig kolla din skräpkorg alternativt kontakta oss på events@meritmind.se så hjälper vi dig.

Själva presentationen håller på i ca 30 minuter och därefter finns det möjlighet att ställa frågor via en chattfunktion.

Anmälan

Sista anmälningsdag är den 25 april 2023.