Redo för nya fyrbokstavaren CSRD? En föreläsning om hållbarhet – omställning och rapportering – Malmö

8 mar

Är CSRD en ny fyrbokstavsförkortning att bli pressad av eller är det en unik möjlighet för både företaget och planeten? Välkommen till en lunchföreläsning där Peter Hultman och Linda Ekwing från Meritmind vill inspirera till omställning och nya tankegångar med fokus på utmaningen att hitta rätt kompetens.

Peter Hultmans och Linda Ekwings önskan är att företagen lyfter blicken istället för att låta nya EU-direktivet skapa rapportpanik. För CSRD handlar inte i grunden om rapportering och nya regelverk. Det handlar om FN:s klimatmål och andra initiativ för att rädda planeten.

I denna föreläsning får du möjlighet att reflektera över hur ditt företag kan göra en hållbar omställning. Hur kan klimatfrågan bli en del av affärsstrategin och en verksamhetsfråga? För när omställningen får vara drivkraften, underlättar det betydligt vad gäller hållbarhetsrapporteringen. Och då kommer också insikten om vilka kompetenser som behövs för att klara omställningen. Kanske krävs en strateg, kommunikatör eller helt enkelt någon som kan sy ihop rapporteringen till intressenterna?

Se på kompetensbehovet på ett nytt sätt

Under föreläsningen kommer vi inte att prata om det nya EU-direktivet ur perspektivet hållbarhetsredovisning och regelverk. Målet för föreläsningen är att få företag att se på sitt kompetensbehov på ett nytt sätt och låta utmaningen och drivkraften vara verksamhetsorienterad.

Målgrupp

Föreläsningen riktar sig till dig som söker stöd för hur ditt företag ska hantera frågor och särskilt kompetensbehov i samband med CSRD och hållbarhetsrapportering.

Föreläsare

Peter Hultman

Peter Hultman är kundansvarig på Meritmind och möter dagligen företag som famlar i sökandet efter rätt kompetens för att möta upp mot omställningsarbetet, drivkrafter och det nya regelverket.

Linda Ekwing

Linda Ekwing är konsultchef på Meritmind och har som uppdrag att coacha och utbilda konsulter inför de nya och fortfarande diffusa rollerna som hållbarhetsområdet och CSRD kommer innebära.

Tid och plats 

Tid: Fredag den 8 mars 2024 kl. 12.00-12.45, lunchen börjar kl 11.30.
Plats: Meritmind, Propellergatan 2, Malmö.

Anmälan

Föreläsningen är kostnadsfri. Sista anmälningsdag är 5 mars. Antalet platser är begränsat, om vi blir fullbokade förbehåller vi oss rätten att fördela antalet platser per företag. Om du skulle få förhinder är vi tacksamma om du kontaktar oss snarast på events@meritmind.se

Håll dig uppdaterad inom ekonomiområdet

Få branschinsikter, inspiration, events och webbinarier direkt till din inkorg.

Prenumerera

Kommande seminarier
Visa alla