Webbinarium: SEB presenterar Nordic Outlook-rapporten ”Mobilt målsnöre & inflationsrisker”

25 maj

Pandemin är inte bemästrad men prognoser skruvas upp. Stödpolitiken, inte minst i USA, ger såväl tillväxt­kraft som inflationsskräck. Företag brottas med störningar i globala värdekedjor. Men hur ser återhämtningsförloppet ut – är optimismen överdriven när ”målsnöret” för normalitet ständigt flyttas? Hur allvarlig är inflationsrisken och hur mycket räntestress tål de rekordhöga skulderna och börserna? Blir svensk ekonomi en vinnare framöver – vad händer med kronan och riksbanksräntan? Välkommen att delta på Meritminds kostnadsfria frukostwebbinarium där SEB presenterar sin konjunkturrapport Nordic Outlook för maj 2021: Mobilt målsnöre & inflationsrisker.

Nordic Outlook är SEB:s stora makroekonomiska prognos som släpps varje kvartal. Vi har bjudit in Robert Bergqvist, chefsekonom på SEB, och Daniel Bergvall, makroekonom och strateg på SEB, som presenterar en analys av den ekonomiska situationen i ett globalt, europeiskt och svenskt perspektiv. Vi avslutar med en frågestund där du har möjlighet att ställa frågor, antingen i förväg via anmälningsformuläret eller under själva webbinariet via en Q&A-funktion.

Datum och tid

Tisdagen den 25 maj kl 08:00-09:15

Målgrupp

Webbinaret riktar sig framför allt till dig som är vd, CFO, ekonomichef eller jobbar med redovisning eller controlling.

Föreläsare

Robert Bergqvist är sedan 2007 chefsekonom på SEB och leder bankens team för bredare ekonomiska analyser. Mellan 1997 och 2007 innehade Robert posten som chef på SEB:s analysenhet för handelsstrategier. Med sin bakgrund på SEB och tidigare på Riksbankens avdelning för penningpolitik har Robert Bergqvist blivit utsedd att delta i flera internationella centralbanks-kommittéer, bland annat på Bank for International Settlements (BIS).

Daniel Bergvall fokuserar på euroområdet, Sverige och offentliga finanser. Han började i SEB 2009. Innan dess gjorde han makroekonomiska analyser och prognoser i tio år på främst det svenska finansdepartementet och Parisbaserade OECD. Daniel har en ekonomexamen från Linköpings universitet.

Praktiskt

Webbinariet är kostnadsfritt och sker online. Ingen webbkamera krävs, men ett headset är bra att ha. Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan webbinariet. Vi skickar information om hur du gör detta i samband med att du anmäler dig. Då får du också din anslutningslänk. Kort inpå webbinariet skickar vi också påminnelser med samma information. Skulle du ändå sakna informationen vill vi tipsa om att du kollar i din skräpkorg alternativt kontaktar oss på events@meritmind.se så hjälper vi dig.

Själva presentationen håller på i ca 45 minuter och därefter blir det ca 30 minuter frågestund, dvs webbinariet avslutas kl 09.15. Det finns möjlighet att skicka in frågor till föreläsarna antingen redan i samband med anmälan eller under själva webbinariet via en Q&A-funktion.

Anmälan

Sista anmälningsdag 24 maj 2021.

Håll dig uppdaterad inom ekonomiområdet

Få branschinsikter, inspiration, events och webbinarier direkt till din inkorg.

Prenumerera

Kommande seminarier
Visa alla