Webbinarium: SEB presenterar Nordic Outlook-rapporten

18 sept

Välkommen att delta på Meritminds kostnadsfria frukostwebbinarium där SEB presenterar sin konjunkturrapport Nordic Outlook för september 2020. Vi får lyssna på SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist och Daniel Bergvall, som delar sin syn på den ekonomiska utvecklingen i världen, Europa och Norden. Passa på att lyssna in och ta del av viktiga nyckeltal samt analyser av trender och politiska beslut som påverkar världsekonomin. 

Nordic Outlook är SEB:s stora makroekonomiska prognos som släpps varje kvartal. Vi har bjudit in Robert Bergqvist, chefsekonom på SEB, och Daniel Bergvall, makroekonom och strateg på SEB, som under en knapp timme presenterar en analys av den ekonomiska situationen i ett globalt, europeiskt och svenskt perspektiv. Vi avslutar med en frågestund där du har möjlighet att ställa frågor via en Q&A-funktion.

Se det inspelade webbinaret här ⇒

Datum och tid

18 september kl 08:00-09:00

Målgrupp

Webbinaret riktar sig framför allt till dig som är vd, CFO, ekonomichef eller jobbar med redovisning eller controlling.

Föreläsare

Robert Bergqvist är sedan 2007 chefsekonom på SEB och leder bankens team för bredare ekonomiska analyser. Mellan 1997 och 2007 innehade Robert posten som chef på SEB:s analysenhet för handelsstrategier. Med sin bakgrund på SEB och tidigare på Riksbankens avdelning för penningpolitik har Robert Bergqvist blivit utsedd att delta i flera internationella centralbanks-kommittéer, bland annat på Bank for International Settlements (BIS).

Daniel Bergvall är sedan 2009 ekonom på SEB:s team för bredare ekonomiska analyser och arbetar med analys och prognos av svensk och internationell ekonomi. Daniel har tidigare svensk och internationell erfarenhet inom makroekonomi och offentliga finanser från Finansdepartementet och OECD.

Praktiskt

Webbinaret är kostnadsfritt och sker online. Ingen webbkamera krävs, men ett headset är bra att ha. Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan webbinaret. Vi skickar information om hur du gör detta i samband med att du anmäler dig. Då får du också din anslutningslänk. Kort inpå webbinaret skickar vi också påminnelser med samma information. Skulle du ändå sakna informationen vill vi tipsa om att du kollar i din skräpkorg alternativt kontaktar oss på events@meritmind.se så hjälper vi dig.

Själva presentationen håller på i ca 45-50 minuter och därefter finns det möjlighet att skicka in frågor.

Anmälan

Sista anmälningsdag 17 september 2020.