Webbinarium: Så skapar Skandia Fastigheter långsiktig och hållbar digitalisering på ekonomifunktionen

24 mar

”Kraften att förändra kommer inifrån. Låt medarbetarna ta ett stort eget ansvar.”
Lena Rönnbäck, CFO Skandia Fastigheter

Vad krävs egentligen för att ta ekonomiavdelningen in i framtiden? Vilka kompetenser behövs för att fortsätta vara relevant? Detta är frågor som Skandia Fastigheter sökt svar på och realiserar i projektet Ekonomifunktion 2.0. Välkommen att delta på Meritminds kostnadsfria webbinarium den 24/3 där vi får höra mer om Skandia Fastigheters digitaliseringsresa och vilka lärdomar de har erfarit hittills.

Lena Rönnbäck, CFO på Skandia Fastigheter, får sällskap i morgonsoffan av Marie Boregrim, ledarskapskonsult på Meritmind. Under ledning av Meritminds marknadschef Charlotte Nordén diskuterar de hur man genomför framgångsrika förändringsprojekt, skapar agila och effektiva team och framtidssäkrar kompetensen hos ekonomifunktionen.

När projektet påbörjades 2018 hade Skandia Fastigheter satt en vision för Ekonomifunktionen 2.0 där man identifierat fem områden som det behövdes göra en förflyttning inom. Generellt handlade det om att riva silostänket och om att jobba mer agilt, att digitalisera och automatisera leverantörsfakturaprocessen, att upphandla och implementera ett nytt BI-system, samt ett nytt systemstöd för projektredovisning vilket inkluderade digitalisering av hela projektbeslutskedjan, utveckla bokslutsprocessen och till sist ett samverkans- och utvecklingsprojekt för hyresreskontran och hyresadministrationen.

Lyssna in och ta del av deras erfarenheter av ett strategiskt utvecklingsarbete som lett till en framåtlutad och effektiv ekonomifunktion!

Ur innehållet
  • Skandia Fastigheters vision om Ekonomifunktionen 2.0
  • Anledningen till förändringsarbetet
  • Grupputveckling och framgångsrika team
  • Framtidssäkrad kompetens
  • Vinster och lärdomar från genomförda digitaliseringsprojekt
  • Frågestund i slutet av webbinariet
Datum och tid

24 mars kl 9.00-10.00

Föreläsare

Från vänster:
Lena Rönnbäck, CFO, Skandia Fastigheter
Marie Boregrim, ledarskapskonsult, Meritmind
Charlotte Nordén, marknadschef och moderator, Meritmind

Praktiskt

Webbinariet är kostnadsfritt och sker online. Ingen webbkamera krävs, men ett headset är bra att ha. Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan webbinariet. Vi skickar information om hur du gör detta i samband med att du anmäler dig. Då får du också din anslutningslänk. Kort inpå webbinariet skickar vi också påminnelser med samma information. Skulle du ändå sakna informationen vill vi tipsa om att du kollar i din skräpkorg alternativt kontaktar oss på events@meritmind.se så hjälper vi dig.

Samtalet håller på i ca 45 minuter och därefter finns det möjlighet att ställa frågor via en chattfunktion.

Anmälan

Sista anmälningsdag 23 mars 2022.