Webbinarium: Vem leder morgondagens ekonomifunktion bäst – och hur bedömer vi det?

10 sept

Dagens föränderliga omvärld har fått ytterligare en dimension med anledning av coronakrisen och det ställs större krav på ledarskapet än någonsin. Men hur bör egentligen ledarskapet se ut i en tid när det inte finns något facit? Vad utmärker en bra chef och hur rekryterar man rätt person?

Välkommen att delta på Meritminds Lunch & Learn om framtidens ledarskap! Vi har bjudit in Linnea Bywall som är legitimerad psykolog och HR-ansvarig på Alva Labs för att tillsammans diskutera vem som egentligen är bäst lämpad att leda morgondagens ekonomifunktion.

Se det inspelade webbinaret här ⇒

Vi inleder med vilken typ av ledarskap som krävs idag. På Meritmind har vi lång erfarenhet av chefsrekrytering inom ekonomiområdet och delar här med oss av våra tankar kring vikten av en evidensbaserad och fördomsfri rekryteringsprocess. Vi får också höra vad forskningen säger.

Vi avslutar med en frågestund där du har möjlighet att skicka in frågor gällande ledarskap, rekrytering och testverktyg.

Ur innehållet

  • Ledarskap i turbulenta tider - vilka faktorer är avgörande för en framgångsrik ledare
  • Bedömningsgrunder vid rekrytering; "potential vs readiness" och "Employee Lifetime Value"
  • Tester och intervjuteknik
  • Exempel från verkligheten

Datum och tid

10 september kl 12:00-12:45

Målgrupp

Webbinaret riktar sig framför allt till dig som är chef eller ledare, t.ex. vd, ekonomichef, CFO, controllerchef eller HR-ansvarig.

Praktiskt

Webbinaret är kostnadsfritt och sker online. Ingen webbkamera krävs, men ett headset är bra att ha. Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan webbinaret. Vi skickar information om hur du gör detta i samband med att du anmäler dig. Då får du också din anslutningslänk. Kort inpå webbinaret skickar vi också påminnelser med samma information. Skulle du ändå sakna informationen vill vi tipsa om att du kollar i din skräpkorg alternativt kontaktar oss på events@meritmind.se så hjälper vi dig.

Själva presentationen håller på i ca 30 minuter och därefter finns det möjlighet att ställa frågor.

  

Föreläsare
Från vänster: Anna Alenryd, rekryteringskonsult på Meritmind
Marianne Seal, rekryteringskonsult på Meritmind
Linnea Bywall, legitimerad psykolog och Head of People på Alva Labs

Anmälan

Sista anmälningsdag 9 september 2020.