Jag vågade ta steget att bli konsult efter 18 år i samma miljö

Därför valde jag att bli konsult hos Meritmind
Då min före detta arbetsgivare genomgick en stor omorganisation och slogs ihop med övriga forskningsinstitut, skulle jag bli erbjuden en ny roll någonstans inom den nya organisationen. För mig kändes det viktigt att verkligen göra ett aktivt val innan jag i sådana fall skulle acceptera erbjudandet. Vad ville jag arbeta med härnäst? Det var faktiskt inte så ofta jag på riktigt allvar hade ställt mig själv den frågan och nu ställdes saken på sin spets.

Konsultrollen – som klippt och skuren för utveckling
Under min beslutsprocess dök tjänsten som anställd konsult hos Meritmind upp som ett intressant alternativ. Meritmind hade jag redan fått en bra bild av då de hjälpt mig vid en rekrytering i min roll som CFO. Min första tanke var att det skulle bli väldigt svårt att byta arbetsgivare eftersom jag är en vanemänniska i grunden. Samtidigt kände jag att 18 år i samma miljö är en väldigt lång tid och det var nog dags att byta. Personlig utveckling låg högt på min priolista och ju mer jag funderade kom jag fram till att ordentlig utveckling får man nog bäst genom att testa nya arbetsuppgifter, miljöer, och branscher. Jag är även en ganska nyfiken och social person och tanken på att se mig omkring och träffa nya människor och kollegor med olika bakgrunder blev mer och mer intressant. Slutresonemanget blev att chansen som konsult var något jag ville testa!

I rollen som ekonomikonsult
Sedan november är jag ute på mitt allra första uppdrag som anställd konsult på Meritmind.  Uppdraget är som interim redovisningschef på ett börsnoterat bolag som omsätter cirka 500 mkr om året. Att ta steget från en fast roll där jag kunde alla rutiner utan och innan till ett helt nytt ställe, var såklart nervös till en början, innan jag hade fått klart för mig vad kunden förväntade sig av mig. Som väntat var det även många nya rutiner och system att sätta sig in i och därtill många nya kollegor att lära känna.

Väl omhändertagen och uppskattad av teamet
Nu när jag tittar tillbaka på min första tid som konsult känner jag verkligen att det har varit otroligt kul och utvecklande. På kort tid har jag fått massvis med nya erfarenheter, kunskaper och vänner! Kunden verkar även vara nöjd då uppdraget har blivit förlängt ett par gånger om. Jag ser redan fram emot få arbeta på många fler roliga uppdrag de närmaste åren. Med facit i hand är jag verkligen glad att jag vågade ta chansen och byta jobb efter så lång tid!

Anders Wahlfridsson,
Interimskonsult Meritmind, Stockholm

Redovisningsekonom som började som ekonomiassistent och senare blev Financial Analyst inom IT-distributionsbranschen. Under de senaste 18 åren har jag arbetat i flera olika ekonomiroller inom olika forskningsinstitut och de sista åtta åren som CFO