Jag trodde aldrig att jag skulle trivas som konsult!

Mitt namn är Marie Göransson och jag har precis börjat min anställning som ekonomikonsult på Meritmind. Tanken att börja arbeta som konsult var till en början skrämmande men nu känns det motiverande att få komma ut i uppdrag och hjälpa till med ekonomin på olika företag.

Förändrad bild av att arbeta som konsult
Jag har arbetat som ekonom sedan mitten av 90-talet och har fram tills nu haft en negativ bild av att arbeta som konsult. När jag kom i kontakt med Meritmind gällande rollen som ekonomikonsult, var jag till en början lite skeptisk. Jag passade på att prata med mitt kontaktnät, som till viss del arbetar som konsulter. Efter ett tag insåg jag att det faktiskt verkade som en riktigt rolig roll.

”Det här vill och ska jag göra om jag får möjlighet”
Nu, när jag väl förstått hur rollen är utformad, har jag insett att det faktiskt kan passa mig väldigt bra. Det känns tryggt att blir fast anställd samtidigt som jag får komma in och hjälpa företag. Efter att jag hade varit på intervju och fått klart för mig hur tjänsten var utformad, fick jag direkt känslan ”det här vill och ska jag göra om jag får möjlighet”. Det jag gillar mest med att arbeta inom ekonomi är att analysera och undersöka förbättringsmöjligheter, se till att allt flyter på avdelningarna och att det blir rätt. Nu får jag möjlighet att göra det på ett flertal olika företag!

Moroten är utveckling
Det allra bästa med Meritmind är att utvecklas snabbt och effektivt men framförallt att jag som anställd konsult får tillgång till utbildningsplattformen MeritGO! Möjligheten att se olika företag och att lära mig nya begrepp är något av de som lockar starkt med att arbeta som konsult. Dessutom känns det som en stor fördel att bli fast anställd och inte visstidsanställd och utlånad till olika uppdrag. Mitt första uppdrag blir inom bankbranschen. Bank är någonting nytt och det känns kul att utöka kunskapsbanken och få erfarenhet från denna bransch. Jag ser fram emot en fortsatt utveckling, lära mig mer och framförallt, tills det kommer nya filmer på MeritGO!

Marie Göransson
Interimskonsult på Meritmind