Ständig utveckling som konsult på Meritmind

Vad är fördelarna med att vara konsult jämfört med en anställning hos kunden?

Jag gillar nya utmaningar och att vara ny på jobbet. Har du tänkt på hur mycket man lär sig under de första sex månaderna på en ny arbetsplats? Så är det att vara konsult hela tiden. Du får en roll, lär känna organisationen, lär dig dina nya arbetsuppgifter och tillgodoser ett sätt att arbeta på som rullar på i några månader. Du blir varm i kläderna, stöter på utmaningar och lär dig någonting nytt.

Efter det väntar nästa utmaning, på ett nytt företag med nya arbetsuppgifter och kollegor. Din utvecklingskurva är ständigt uppgående under en längre tid och du har alltid möjligheten att utvecklas i och med nya spännande uppdrag.

Ett brett CV, stort kontaktnät och många erfarenheter
Som ekonomikonsult ställs du ofta inför nya situationer, vilket gör att du utmanas att tänka nytt och kreativt. Du omvandlar dina gamla kunskaper och erfarenheter till någonting som kan appliceras i nya situationer på nya uppdrag. På så sätt håller du kunskaperna fräscha, du utvecklas och får nya perspektiv och förhållningssätt. Du utvecklar en bred kompetens eftersom att variationen av uppdrag och arbetsuppgifter är så pass olika.

Som konsult utvecklar du både din självständighet och din samarbetsförmåga på samma gång. Du blir självständig nog att lita på din kompetens, kunna ta för dig och veta hur du bäst knyter nya kontakter. Samtidigt kommer din samarbetsförmåga stärkas och ställas på prov, i linje med dina olika uppdrag och nya arbetsgrupper. Du vidgar ditt kontaktnät, tar nya roller i olika grupper, övar din flexibilitet men även bidrar med värdefulla åsikter och erfarenheter från tidigare uppdrag.

Ständigt under utveckling
Du kan själv vara med och påverka din framtid och styra över vilka typer av företag du hamnar på och i vilken bransch du vill jobba och på så sätt påverka din karriär och din framtid.

Victoria Andersson,
Interimskonsult Meritmind, Linköping

Du kan själv vara med och påverka din framtid över vilka företag du hamnar på och i vilken bransch du vill jobba.