Affärsinriktad CFO till Capitainer, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du CFO eller ekonomichef i ett mindre internationellt bolag och vill vara med på en spännande utvecklingsresa? Nu finns en möjlighet att vara med och bidra i det genomprofessionella och drivna team som är kärnan i detta internationella scaleup-bolag. I din verksamhetsnära roll kommer du arbeta tätt tillsammans med VD i strategiska frågor och vara med och driva fortsatt tillväxt.

Capitainer möjliggör att kunna ta ett blodprov hemma utan att behöva ta sig till vårdcentral eller sjukhus och sedan få ett resultat med en högre noggrannhet än om provet samlats in av utbildad medicinsk personal på ett vårdcenter. Det är framtiden och det är exakt vad Capitainer utvecklar och är på god väg att genomföra. De sitter i fina lokaler i Solna Centrum.

Exempel på ansvarsområden i din roll som CFO på Capitainer:

  • Ansvarig, tillsammans med VD, för företagets strategiska utveckling och beslut för fortsatt tillväxt.
  • Ansvarig för organisationens ekonomiska och finansiella prestanda och rapportering – hantera externa finansiella partners och revisorer.
  • Sekreterare vid styrelsemöten.
  • Ansvarig för god kvalitet på alla siffror och rapportering i rätt tid internt (ledningsteam och styrelse) och externt.
  • Leda budget- och uppföljningsprocesser.
  • Aktivt deltagande i ledningsgruppen.

Bakgrund och erfarenhet
Detta är en affärsnära roll där man jobbar som VDs högra hand och är delaktig i framtagandet av strategiska beslut så väl som operationella beslut i vardagen. Detta är en roll som angränsar till COO och där du behöver ha ett strategiskt tänkande med en god förståelse för affären och hur detta kan påverka resultatet. Du behöver ha en grund i redovisningen även om du inte kommer att jobba med det operativt. Eftersom Capitainer eftersträvar jämställdhet i sin ledningsgrupp så ser vi gärna kvinnliga sökanden till rollen.

Personliga egenskaper
Vi söker en prestigelös och lösningsorienterad CFO med en stark inre drivkraft. Du behöver vara både analytisk, modig och stabil för att vara med och driva bolaget framåt. Med din delaktighet och nyfikenhet är du snabbt med och agerar på nya möjligheter. Du bidrar med strategisk och affärsmässig kunskap.

Placeringsort: Solna, Stockholm

Om att jobba på Capitainer
På Capitainer får man möjligheten att vara med när ett litet startupbolag nu tar klivet till snabb kommersialisering i en global miljö. Bolaget är oerhört rätt i tiden med produkter som är nödvändig för vårdens digitaliseringen och framtidens ”personlized medicine”. Att vara en del av Capitainers team är en fantastisk möjlighet.


Om Capitainer
Capitainer AB är en leverantör av intelligenta lösningar för att samla upp en exakt mängd blod, plasma eller urin med kapillärprovtagning för att därefter spara proverna i torkad form. Tillämpningen finns inom många marknadssegment, inklusive men inte begränsat till, terapeutisk läkemedelsövervakning, biomarkörer, genomik, läkemedelsutveckling, testning av drogmissbruk och dopning. Bolaget har en väldefinierad go-to-market-strategi för nya regioner och ett team med gedigen erfarenhet av försäljning och affärsutveckling inom life science.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Capitainer med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Marie Edström Barter på 070-509 94 14 eller Ulrika Wallerman på 070-166 08 60.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Det räcker att du bifogar ditt CV, men se till att till att namn och kontaktuppgifter finns med i det. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera