Business Controller till Cabonline Group AB, Stockholm

Stockholm Heltid

Motiveras du av att arbeta i en organisation som ser samarbete, engagemang och ständiga förbättringar som sina kärnvärden? Tycker du om att arbeta i en affärsnära, omväxlande och analytisk controllerroll? Vi rekryterar för Cabonlines räkning en analytisk Business Controller med regionalt ansvar. Här står det aldrig still, så vi söker dig som trivs med puls och att arbeta i en föränderlig miljö.

Som Business Controller blir du ett viktigt bollplank för en affärsansvarig regionchef där du följer upp verksamhetens resultat samt utmanar till förbättringar. Rollen är tudelad och halva tiden kommer du att jobba med analyser för verksamheten. Såväl kommersiella som finansiella beslutsunderlag efterfrågas av ledning och resultatansvariga. Arbetet är varierande utifrån organisationens behov. Du kommer också att ha ett samarbete med närmsta chef, controllerchefen, samt övriga fyra Business Controllers i gruppen. Tjänsten är placerad på Cabonlines huvudkontor i Solna.

Huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller:

  • Ansvar för intäkts- och kostnadsanalys, budget, forecast och rapportering för två regioner/avdelningar inom koncernen.
  • Agera ekonomiskt stöd och bollplank åt ledning och chefer inom de regioner man arbetar med.
  • Genomföra analyser efter verksamhetens behov, både kommersiella och finansiella.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har arbetat minst ett par år som Business Controller. Har du erfarenhet från transaktionsintensiva och/eller tjänsteproducerande bolag ser vi det som meriterande. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av något BI-system och att du är duktig i Excel.

Personliga egenskaper:
Som Business Controller arbetar du affärsnära i en analytisk roll där kontaktytorna är utspridda i landet, vilket kräver att du är kommunikativ och initiativtagande. Den här rollen passar därför dig som även är bra på att själv ta ansvar och har en stark egen motor. Vi tror också att rätt person har ett genuint intresse av att förstå affären och av att hjälpa andra i rollen som controller. Brukar du ha många idéer och tankar om förbättringar? Bra, då har du kommit rätt! Här uppmanas du att tänka själv och beslutsvägen är kort från idé till implementering!

Om Cabonline:
Cabonline är en av Nordens ledande teknik- och serviceleverantörer till taxi- och transportbranschen. Vi har 2 500 åkerier med tillsammans 4900 bilar anslutna till oss. Vi har stark närvaro på mer än 60 lokala marknader i Sverige, Norge, Finland och Danmark och stort antal varumärken.

Vi erbjuder flexibla transporttjänster till kommuner, och regioner, företag och privatkunder. Med hjälp av branschledande teknik och effektiva bokningstjänster hjälper vi förare och kunder att snabbt och effektivt hitta varandra. Varje år genomför vi knappt 20 miljoner resor. Våra kundappar har satt en ny standard för bokning och betalning av taxi och vi har marknadens bästa företagslösningar. Våra system för effektiv trafikledning leder till hög fordonsbeläggning och snabba leveranser. Vi har marknadens mest kompletta erbjudande till taxiförare: taxameter, betalterminal, navigering och stödsystem ger föraren full kontroll. Cabonline omsätter cirka 5,5 miljarder kronor. Huvudägare är H.I.G. Capital och man har ca 700 anställda.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Cabonline med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera