Business Controller till DFDS Logistics Contracts, Göteborg

Göteborg Heltid

Är du en Business Controller som motiveras av att arbeta i en utåtriktad affärsnära roll i en dynamisk och föränderlig miljö? Då är det här en spännande tjänst för dig!

Som Business Controller hos oss ansvarar du för och driver utvecklingen av controllerfunktionen. Du bidrar med analys, prognos och rapportering till våra verksamheter i Göteborg, Borås och Jönköping. Du arbetar proaktivt kring utveckling av KPI:er där fokusområdet är lager och logistik och hantering av stora flöden samt datamängder. Det här är en ny roll som handlar om att skapa stabilitet och en bra balans för att möta den ökade tillväxten i organisationen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Kostnadsanalyser och finansiell uppföljning
 • Lönsamhetsanalyser
 • Samordna, utveckla och rapportera operativa KPI:er
 • Budget och prognosarbete
 • Kalkyler
 • Bygga rapporter i proaktivt syfte
 • Driva och medverka i olika projekt, bla digitalisering
 • Medverka till att räkna på nya affärer och delaktighet vid upphandlingar

I din roll som Business Controller har du ett nära samarbete med andra ekonomifunktioner, General Managers och VD för DFDS Contracts samt att du sitter med i ledningsgrupp. Tjänsten är en heltidstjänst med placeringsort i Göteborg eller Borås, med resor till de olika verksamheterna i Sverige och Köpenhamn.

Vem är du?

Vi söker dig som är en erfaren och trygg Business Controller med relevant universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande förvärvad kunskap som vi bedömer likvärdig. Du har ett stort intresse för system och digitalisering, har mycket goda kunskaper i Excel samt har erfarenhet av rapportering enligt IFRS. Du behärskar såväl svenska som engelska flytande i både tal och skrift.

Du är en Business Controller som arbetar proaktivt med stort affärsfokus och du motiveras av att arbeta verksamhetsnära i en utåtriktad roll. Din analytiska förmåga är framträdande och du har ett strategiskt tankesätt med förståelse för stora flöden. Som person är du kommunikativ och har förmågan att förklara ekonomi på ett pedagogiskt sätt.

Det här erbjuds du hos oss

DFDS är i en stark tillväxtresa. Vår ambition är att förändra branschens riktning genom att bli både grönare och mer digitala. Vi erbjuder dig en möjlighet att bli en del av vårt team och tillsammans med oss göra skillnad.

På DFDS betyder våra medarbetare allt för oss och hos oss får du lov att vara dig själv. Vår ambition är att vara en attraktiv arbetsplats för alla, erbjuda utmaningar och möjlighet till utveckling och förändring. Vi uppskattar och möjliggör kreativa idéer och engagemang och ser det som en förutsättning för DFDS framgång och för medarbetarnas utveckling.

Be part of our team and be yourself!

Om DFDS

We are a transport and logistics company providing the safe, reliable and efficient movement of people and goods – more than 11,000 colleagues, all committed to transforming our business into a greener and more digitised operation. We are proud of our role as part of the critical infrastructure serving customers and communities across Europe and further afield.

Be part of DFDS and be part of the movement.

http://DFDS.se

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar DFDS Logistics med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Tiitso 0765-112910. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

 

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera