Business Controller till Rototec, Stockholm/Oslo

Stockholm eller Oslo Heltid

Vill du jobba som Business Controller i en spännande organisation som är nordisk marknadsledare inom geoenergilösningar och ligger i framkant vad gäller den gröna omställningen? Rototec har sin verksamhet i Sverige, Norge, USA och Finland och har siktet inställt på att fortsätta växa organiskt såväl som via förvärv. Bolaget har en stark ägare i Formica Capital där hållbarhet genomsyrar hela koncernen.

Som Business Controller kommer du att jobba nära verksamheten och framför allt följa upp marknaden i Sverige och Norge. Här får du möjlighet att utnyttja dina analytiska förmågor och självständigt ta fram beslutsunderlag till de lokala kontoren såväl som till koncernledningen i Finland. På Rototec jobbar man projektbaserat och i denna nyckelroll ansvarar du bland annat för att följa upp och analysera lönsamheten i dessa.
Rototec har kontor i Upplands Väsby i Stockholm men denna roll kan även vara baserad i Oslo.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Business Controller:

• Underhålla och utveckla finansiella rapporter och nyckeltal
• Följa upp och utveckla budget och forecast processen
• Följa upp de olika projekten och dess lönsamhet
• Agera som ekonomisk sakkunnig och stötta den lokala ledningen i både Sverige och Norge samt koncernledningen i Finland
• Underhålla och utveckla befintligt analysverktyg Qlik och ERP system Netsuite

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med akademisk utbildning eller motsvarande som har minst 5 års relevant yrkeserfarenhet inom controlling. Du kan till exempel ha arbetat som Controller och vill kliva upp och ta ett större ansvar där du fullt ut jobbar verksamhetsnära med analys och kan omsätta siffrorna till konkreta beslutsunderlag. Meriterande är om du har erfarenhet från att arbetat i ett bolag med svensk eller norsk företagskultur. Du är van att navigera i de systemmiljöer du använder och är en van Excel-användare. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska och svenska utan svårigheter. Norska och finska är meriterande.

Personliga egenskaper:
För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en god analytisk förmåga och möjlighet att se finansiella mönster i din analys. Du måste ha en vana av att arbeta självständigt och vara intresserad av att utveckla nya metoder för företagets framtida tillväxt. Det här är en roll med många kontaktytor varför du kommer ha nytta av att vara kommunikativ och pedagogisk.

Vad erbjuder Rototec dig?
Som medarbetare hos Rototec blir du del av en organisation som vill skapa värde och lönsamhet och samtidigt värna om vår miljö och planet! Du får en trygg anställning och får möjlighet att använda din kompetens för att bidra till utveckling på ett konkret sätt.

Placeringsort: Upplands Väsby, Stockholm eller alternativt Oslo/Kløfta

Om Rototec:
Rototec är Europas största leverantör av geoenergilösningar och en driven branschinnovatör. Våra tjänster omfattar hela processen kring geoenergisystem – allt från konsultation till installation.
Rototec grundades år 2007. Numera består Rototec-koncernen av sju sex operativa bolag: Rototec Oy och Enersys (Finland), Rototec AB och Fürst VVS- & Energiteknik AB (Sverige), Rototec AS (Norge) och Rototec LLC (USA). Rototec betjänar över hela Norden och i USA inom alla sina verksamhetsområden.

Bolaget är en innovativ pionjär inom geoenergi. Energirevolutionen är här och vi vill stå i främsta ledet och skapa en bättre framtid för kommande generationer.
Vi tror att de värsta klimatscenarierna kan förhindras genom en politik som gynnar förnybar energi. Vi här i Norden har allt vi behöver för uppvärmning och kylning av fastigheter under våra fötter. Vi uppmuntrar ägare till fastigheter av alla storlekar att bryta sig loss från monopolet och välja en självständig, förnybar och förmånlig form av energi.
Läs mer på: rototec.se

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Charlotte Ekenstam på 073-637 01 89 eller Marie Edström Barter på 070-509 94 14. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera