Business Controller till Samhall HK, Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du ha Sveriges viktigaste jobb? Är du idag Business Controller och har en stark IT-kompetens och vill bidra till detta samhällsviktiga företag? Vi söker dig som vill vara med och bygga Sveriges viktigaste företag i rollen som Business Controller på huvudkontoret i Stockholm! På Samhall utmanas vi dagligen i att göra balanserade avvägningar mellan medarbetarnytta, kundnytta och samhällsnytta, och i din roll som Business Controller spelar du en nyckelroll i att lotsa verksamheten rätt i dessa frågeställningar.

I rollen som Business Controller kommer du att aktivt delta i arbetet med resultatrapportering och finansiell uppföljning, budget, analys och prognosarbete. Din närmaste chef är vår Chefscontroller och din arbetsplats är i nya fräscha lokaler mitt i Stockholms city.

Arbetsuppgifter som Business Controller:
• Budgetarbete, resultatuppföljning, datainsamling, sammanställning av rapporter samt skapa beslutsunderlag
• Löpande lönsamhetsanalys och uppföljning av både affärer och större projekt
• Stöd till Samhalls projektkontor i form av framtagande av projektkalkyler, upprättande av business case samt ekonomiskt stöd till projektledare
• Driva egna projekt
• Proaktivt utveckla och förbättra ekonomiska processer, rutiner och verktyg
• Budget- och prognosarbete

Bakgrund och erfarenhet:
Du har en civilekonomexamen eller motsvarande med minst tre års erfarenhet av arbete som controller. Vi ser även att du är en mycket kunnig användare av Powerpoint och Excel och att du har hög IT-mognad och väldigt god systemvana. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och projektuppföljning samt om du har intresse och erfarenhet av BI och beslutsstöd. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:
För att lyckas i rollen som Business Controller är du är resultatorienterad och självgående med ett starkt eget driv. Du arbetar noggrant och strukturerat och har en god kommunikativ förmåga med en fallenhet för att skapa kontakter och goda relationer. Att ta plats och uttrycka dina åsikter faller sig naturligt för dig. Att omsätta siffror och data till relevanta och pedagogiska beslutsstöd är en styrka du besitter. Du kommunicerar obehindrat med olika delar i organisationen och har lätt för att förklara ekonomiska samband för icke-ekonomer och du har en positiv inställning och tilltro till människors utvecklingsförmåga.

Placeringsort: Stockholm

Vad erbjuder Samhall dig?
• Samhall erbjuder dig ett spännande uppdrag där du ges möjlighet att vara i händelsernas centrum i ett stort bolag och kommer därför lära dig otroligt mycket. För rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter inom Samhall.
• När du väljer att jobba hos oss bidrar du till kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta samt ett Sverige där alla ses som en tillgång på arbetsmarknaden.

Om Samhall
Sedan vi startade verksamheten för över 40 år sedan har vi bidragit till en arbetsmarknad där alla ses som en tillgång. Det är vi stolta över och idag är vi Sveriges största företag med verksamhet över hela landet – vi finns där behovet finns.

Vi vågar påstå att vi är Sveriges viktigaste företag därför att vi kombinerar samhällsnytta, kundnytta och medarbetarnytta på ett sätt som ingen annan kommer i närheten av. Vi samarbetar med företag som delar våra värderingar om mångfald på arbetsmarknaden. Våra kunder får hängiven arbetskraft samtidigt som de skapar en betydelsefull vardag för människor som stått utanför arbetsmarknaden under lång tid. Det är en hållbar affärsidé och för den har vi bland annat utsetts till Europas mest hållbara företag. Tillsammans med våra kunder bryter vi utanförskap och bidrar till ett mer hållbart Sverige. Vi kallar det för Samhallnyttan. Läs gärna mer på www.samhall.se.
Vill du ställa frågor till facklig representant är du välkommen att kontakta: Siwert Ahlm (Unionen) 070-546 87 17, Asim Zilic (SACO) 070-359 45 15 alternativt Pontus Dilén (Ledarna) 070-621 72 24

I denna rekryteringsprocess samarbetar Samhall med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Ulrika Wallerman 070-166 08 60 eller Charlotte Ekenstam073-637 01 89.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Digital infoträff om livet som konsult

Delta på vår digitala infoträff den 12 oktober. Där får du information och inspiration för att kunna utvärdera om arbetet som konsult är något som passar dig.

Läs mer

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera