Business Controller till Svensk Plaståtervinnning i Motala

Motala Heltid

Om du är en erfaren Business Controller som är intresserad av att vara en nyckelspelare i det framgångsrika bolaget Svensk Plaståtervinning, är det här en unik möjlighet för dig.

På Svensk Plaståtervinning har vi bestämt oss för att alla plastförpackningar ska bli en del av den cirkulära ekonomin. Vi formar ett starkt team som jobbar för att visionen ska bli verklighet. Vill du vara med och göra skillnad? Ansök redan idag och ta chansen att bidra till en grönare framtid med oss!

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Business Controller:

Du kommer i din roll som Business Controller att fortsätta uppbyggnaden och utvecklingen av det växande bolagets ekonomiska styrning och processer. Det är en bred roll med fokus på finansiell-, operationell- och kommersiell analys. Du kommer att arbeta i en affärsnära roll och bli involverad i en mängd uppgifter kopplat till ekonomi och verksamhetsutveckling. Du är organisatoriskt placerad på ekonomiavdelningen som består av fyra personer och du rapporterar direkt till CFO.

  • Löpande analys, uppföljning och rapportering av ekonomiskt resultat
  • Utveckla ekonomistyrning och rapportering med fokus på prissättning, kalkyler och kundlönsamhet
  • Ta fram, analysera och presentera relevanta beslutsunderlag
  • Driva och utveckla processen för budget, prognos och flerårsplaner
  • Ad hoc analyser och framtagande av underlag till business case
  • Medverka till ökad ekonomisk förståelse i verksamheten
  • Bidra till utveckling, digitalisering och effektivisering inom området
  • Utveckla och underhålla rutiner och dokumentation inom ansvarsområdet
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker efter dig som är civilekonom eller som har motsvarande akademisk utbildning. Du har några års relevant arbetslivserfarenhet från controlling gärna från industriell verksamhet. Vidare ska du ha arbetat med produktkalkylering, affärsmodellering och lönsamhetsanalys. Du har god erfarenhet av Officepaketet, främst Excel och är van att hantera stor mängd data. Det är önskvärt om du har erfarenhet av Monitor/Mercur och BI-system. Slutligen har du god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Personliga egenskaper:

För att lyckas i denna roll ser vi att du är en utåtriktad, självgående och lösningsorienterad person med en förmåga att ta initiativ och driva projekt framåt. Du har en stark analytisk förmåga samt en god förståelse för affärsutveckling och ekonomisk styrning.

Som Business Controller har du en rådgivande roll med många kontaktytor, vilket ställer krav på att du är pedagogisk och har lätt för att samarbeta med andra individer. Det är viktigt att du är bekväm med att variera ett operativt och strategiskt synsätt, från löpande analyser till affärsmodellering.

Placeringsort: Motala med möjlighet till hybridlösning

Om företaget:

I Motala driver vi på Svensk Plaståtervinning världens största och effektivaste anläggning för återvinning av plastförpackningar. Med banbrytande teknologi och fördubblad kapacitet har vi genom Site Zero skapat förutsättningar för att återvinna alla förpackningar från svenska hushåll och möjliggör cirkulära plastflöden – utan negativ klimatpåverkan. Läs gärna mer på vår hemsida, https://www.svenskplastatervinning.se/

Vad erbjuder företaget dig?

Svensk Plaståtervinning är ett framgångsrik och växande bolag med fräscha lokaler i Motala. Här erbjuds du marknadsmässiga anställningsvillkor med bland annat flextid, kollektivavtal och friskvårdsbidrag. Hos oss får du möjligheten att vara en del av en organisation som gör verklig skillnad för miljön varje dag.

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind.

Martina Dehlin på telefonnummer: 070-30 71 405 Eller mail: Martina.Dehlin@meritmind.se

Andreas Oliw på telefonnummer: 072-01 01 807 Eller mail: Andreas.Oliw@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera