Ekonomi- och Personalchef till LINK SWEDEN AB

Stockholm Åkersberga Heltid

Till marknadsledande LINK SWEDEN AB, rekryterar vi nu en kunnig och prestigelös Ekonomi- och Personalchef. LINK SWEDEN AB är en del av den familjeägda tyska koncernen Waldemar LINK GmbH:s välrenommerade sortiment av ortopediska implantat och instrument. Verksamheten utgörs av marknadsföring och försäljning av medicintekniska produkter såsom ortopediska implantat, kirurgiska och ortopediska instrument och utrustning, samt förbrukningsmaterial till svensk sjukvård.

I rollen som Ekonomi- och Personalchef hos oss får du en central roll med huvudansvar för både ekonomi och HR i Sverige. Rollen är bred och kan kallas ”klassisk”. Du ansvarar för redovisning, månads-,  årsbokslut och rapportering till koncern. HR-arbete såsom hantering av anställningsavtal, olika företagspolicys, tjänstebilar, pensioner samt allmänna personalrutiner ingår också. Till din hjälp har du två självgående ekonomiassistenter som du även har personalansvar för.
Du kommer till ett gott gäng, som jobbat tillsammans länge och som välkomnar dig som också ser denna roll långsiktigt. Rollen rapporterar till VD och är stationerad på huvudkontoret i Åkersberga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Ekonomi- och Personalchef på Link Sweden:

  • Förvalta och utveckla företagets ekonomi och lönsamhet och ta fram nya KPI:er
  • Coacha och leda finans teamet i det dagliga arbetet
  • Huvudansvar att ta fram årsbudget och bokslut
  • Månadsvis uppföljning och rapportering av ekonomiska resultat mot budget
  • Samarbeta internt med olika funktioner & aktivt stödja andra & dela ”best practice”
  • Ingå i LINK SWEDENs ledningsgrupp
  • HR administration

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi ser gärna att du har en relevant utbildning från högskola eller motsvarande, samt att du har en gedigen erfarenhet av brett ekonomiarbete med god förståelse för hela ekonomiåret. Du har sannolikt flera års erfarenhet som ekonomichef eller redovisningschef och tycker det är roligt att arbeta operativt och verksamhetsnära. Vidare har du arbetat med eller nära HR och intresseras av personalfrågor samt processer och strukturering av dessa.
Vi arbetar i NAV vilket är det meriterande men inte ett krav. Du behärskar engelska och svenska flytande i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Nu när vår kollega, som varit en klippa, slutar efter 10 år hos oss och vi letar efter hennes ersättare, ser vi gärna en långsiktig lösning och även om det är stora skor att fylla så ser vi framför oss att du har en egen person, integrtitet och lite jäklar anamma. Utmaningen i rollen är att den är bred och du är involverad i alla delar; högt och lågt – alltifrån strategiarbete i ledningsgrupp, lönsamhetsberäkningar till rent operationella arbetsuppgifter. För att trivas hos oss tror vi därför att du är strategisk, flexibel, självgående, kunnig och prestigelös. Enligt nuvarande kollega är rollen bred, rolig, ibland också utmanande och vi är ett glatt gäng som jobbat länge tillsammans.


Placeringsort: Åkersberga

Om företaget: LINK SWEDEN AB utvecklar och säljer proteser och implantat till sjukhus och vårdinrättningar. Verksamheten startade 1991, men LINKs produkter har funnits på den svenska marknaden sedan 1970-talet.  Vår verksamhet utgörs av marknadsföring och försäljning av medicintekniska produkter såsom ortopediska implantat, kirurgiska och ortopediska instrument och utrustning, samt förbrukningsmaterial till svensk sjukvård. Våra kunder finns inom svensk ortopedkirurgisk verksamhet på sjukhus och andra vårdinrättningar och inom såväl offentlig som privat regi.
LINK SWEDEN hanterar försäljning av varor för över 56 Mkr per år, varav höftprodukter står för drygt 70% av denna försäljning. Vi säljer över 12.800 höfter på ett år och är marknadsledande inom ortopedisk ledersättningskirurgi – främst höftimplantat, men även knä- och axelimplantat.
Huvuddelen av vårt produktsortiment avser tyska moderbolaget Waldemar LINK GmbH:s välrenommerade sortiment av ortopediska implantat och instrument. LINKs höftimplantat hör till landets mest använda implantat. Vi är dessutom agent på den svenska marknaden för Lima Orthopaedics Sweden AB samt återförsäljare av såg-& borrutrustning och blodtomhetsmanchetter.
I samarbete med våra tillverkare bedrivs forskning och produktutveckling för att kunna leverera välfungerande produkter med utmärkta långtidsresultat. Vårt arbete genomsyras av engagemang, omtanke och kompetens i syfte att bistå kunder med att förbättra patienters livskvalitet. Vi är idag 26 kollegor, varav 17 medarbetare arbetar vid vårt huvudkontor i Åkersberga och övriga 9 utgår från andra delar av landet i sin tjänsteutövning.

Vad erbjuder företaget dig?
Du välkomnas till ett härligt gäng som ser fram emot din kompetens, ditt driv och energi. Här erbjuds du flexibilitet i form av visst hybridarbete. Vi erbjuder generösa förmåner i form av friskvårdsbidrag, försäkringspaket, pensionsavsättning, sjukvård för alla samt bonus. Utöver detta vackra vyer och hästhagar precis utanför fönstret och du kommer till en arbetsplats som hjälper människor till ett bättre liv och bättre hälsa. Vi gör skillnad på riktigt!

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind;
Marie Edström Barter på 070-509 94 14. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera