Ekonomiassistent till smyckesbolag, Stockholm City 50%

Stockholm Heltid

Meritmind söker nu för kunds räkning en ekonomiassistent där du i huvudsak arbetar med leverantörsreskontran som du har hand om, ax till limpa. Har du flera års erfarenhet av leverantörsreskontran, är kvick och initiativtagande samt har en positiv inställning där du vill ha många kontaktytor i arbetet? Fortsätt då läsa!

Kunden är en av Sveriges mest välkända smycketillverkare med kontor i centrala Stockholm. Här blir du en del av ett stort, kreativt och härligt kontor med underbara kollegor i alla åldrar. Din kollega ansvarar för kundreskontran, resten av ekonomin är outsoursad till extern revisionsbyrå som du kommer ha kontakt med. Du rapporterar direkt till VD:n.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Du kommer främst jobba med leverantörsreskontran. I rollen kommer du ha brett kontaktnätverk såväl internt som externt och verka som spindeln i nätet för att hantera och lösa ekonomirelaterade problem. Som person är du därför utåtriktad och social samtidigt som du har ett sinne för siffror och ordning.

 • Hantera hela kedjan av leverantörsreskontran
 • Löpande bokföring
 • Utreda-, analysera- samt justera felaktiga leverantörsfakturor.
 • Utbetalningar
 • Påminnelser, inkasso, kravhantering
 • Vara behjälplig vid månad- och årsbokslut
 • Kontakt med leverantörer, revisionsbyrå och andra externa parter.
 • Utlägg- och kvittohantering i appen
 • Vara med och skapa nya samt effektivisera befintliga rutiner och processer inom ekonomiflödet.
 • Avlasta med kundreskontra vid behov

Vi söker dig som har:

 • Relevant ekonomiutbildning med flerårig erfarenhet inom leverantörsreskontran
 • Van Excel användare med god systemvana samt lätt för att ta till dig nya. Meriterande om du tidigare jobbat i Fortnox
 • Behärskar såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

För att lyckas och trivas i rollen är du:

Genuint intresserad av ekonomi och siffror, du är detaljorienterad, nyfiken och initiativtagande. Vi tror att du trivs med att arbeta såväl självständigt som i team då du är positiv och ansvarsfull. För att trivas är det viktigt att du uppskattar omväxling och utmaningar och att du är duktig på att skapa kontakt och inge förtroende. Vi ser gärna att du är nyfiken och vill vara med att tänka nytt och komma med input till förbättringar.

Rollen är ett konsultuppdrag på 50% under ca 1år med start juni/juli.  Tillsammans med kunden kommer ni överens om hur timmarna ska fördelas under veckan. Kunden är mån om sin personal och är flitiga på att tillsammans hitta på diverse roliga aktiviteter.

Ansökan:
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult:
Elma Hadziefendic på elma.hadziefendic@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det är endast möjligt att bifoga ett dokument. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera