Ekonomichef till ETP Transmission AB, Linköping

Linköping Heltid

Vill du vara en del av ett internationellt framgångsrikt företag i teknikbranschen med börsnoterade ägare och ha en central roll där du kan påverka och driva utvecklingen inom ekonomiska frågor? Då kan rollen som ekonomichef hos ETP vara något för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Ekonomichef  

Som ekonomichef hos ETP kommer du att ha övergripande ansvar för koncernens ekonomi med tre dotterbolag som är verksamma i Tyskland, Kina och USA. Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt.

  • Ansvara för månads-, kvartals-, årsbokslut och årsredovisning
  • Koncernskonsolidering och -rapportering
  • Sammanhållande för budget- och prognosprocess
  • Moms, skatt och deklarationer
  • Ledningsgrupprepresentant med tillhörande arbete
  • Rapportering till styrelse och ägare
  • Samarbeta med t.ex controllers, externa revisorer och andra  intressenter
  • Övergripande ansvar för HR och IT

Vidare kommer du ha personalansvar över två personer samt vara en del av den lokala ledningsgruppen.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med en ekonomisk utbildning på universitetsnivå och gedigen erfarenhet av ekonomiarbete gärna inom tillverkande företag och från internationell miljö. Erfarenhet av koncernredovisning, produktionsekonomi och lönehantering är meriterande.

Personliga egenskaper:

Du bör trivas att arbeta i en dynamisk verksamhet och har förmåga att driva förändringar och förbättringar. Du arbetar verksamhetsnära tillsammans med dina medarbetare och har en tydlig närvaro samt ett starkt engagemang. Vidare ska du kunna se helheten då delar av arbetet sker i projektform tillsammans med medarbetare från olika delar av verksamheten.

Placeringsort: Linköping

Om företaget:

ETP Transmission AB, ett bolag i Indutrade-gruppen, är ett spjutsspetsföretag inom teknikområdet hydrauliska spännförband. Med egenutvecklade produkter har vi lyckats etablera en ledande position inom tre affärsområden; allmän maskinbyggnad, industriell träbearbetning och metallbearbetning.

Försäljningen sker via återförsäljare samt till ett begränsat antal OEM. Vi har en internationell inriktning, mer än 90 % exporteras till Västeuropa, Nordamerika och Asien. Nyckeloperationer i tillverkningen görs i egen regi.

ETP Transmission finns på Tornby i Linköping, omsätter i år ca 140 miljoner med god lönsamhet och har drygt 60 anställda. För mer information se vår hemsida etp.se

Vad erbjuder företaget dig?

Hos ETP blir du del av ett gäng kollegor med härlig kultur. Vidare erbjuds du ett generöst friskvårdsbidrag, kollektivavtal, massage på kontoret, bonussystem, trivselresa och andra förmåner enligt personalhandbok.

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind.

Martina Delin på telefonnummer: 070- 30 71 405 Eller mail: martina.dehlin@meritmind.se

Andreas Oliw på telefonnummer: 072- 01 01 807 Eller mail: andreas.oliw@meritmind.se

Då vi går in i en semesterperiod sker urval och intervjuer i mitten av augusti. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera