Redovisningsansvarig till mindre bolag, Göteborg

Göteborg Heltid

Nu hjälper vi vår kund att hitta deras nya redovisningsansvarig. Som ensam ansvarig för en liten ekonomiavdelning kommer du ta ett stort eget ansvar och arbeta tätt tillsammans med VD och depåchefer. Du kommer ha huvudansvaret för redovisning, rapportering samt samordning och utveckling av budget- och rapportering. Om du trivs med att arbeta brett inom ekonomi på ett mindre bolag kan detta vara en spännande möjlighet för dig!

Tjänsten är ett konsultuppdrag på 6 månader med ambitionen att sedan bli överrekryterad till kund.

Start är omgående eller så snart som möjligt. Vår kund har sitt kontor i Hisings Kärra.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som redovisningsansvarig:

  • Fakturering
  • Leverantörs och Kundreskontra
  • Betalningar
  • Redovisning och finansiering av utrustning
  • Resultatuppföljning och rapportering så som – budget, utfall, prognos, analys, investeringar och likviditet
  • Rapportering till myndigheter, revisorer och liknande intressenter.
  • Löneadministration och lönebetalningar samt upprättande av anställningskontrakt
  • Ansvarig för personalhandbok tillsammans med VD
  • Stöd till verksamheten gällande ekonomifrågor

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har relevant högskole-/universitetsutbildning inom ekonomi, inriktning mot redovisning eller finansiering. Du har mycket goda redovisningskunskaper och cirka 3-5 års liknande, relevant erfarenhet inom ekonomiområdet. Dessutom ser vi gärna att du är allmänt systemintresserad och har goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper:

För att trivas i rollen som redovisningsansvarig motiveras du av att arbeta självständigt och har ett starkt inre driv. Som person är du strukturerad, lyhörd och tar egna initiativ. Då du i många frågor, både internt och externt kommer agera företagets representant är det också viktigt att du har en stark kommunikations- och samarbetsförmåga. Rollen som redovisningsansvarig är bred och passar därför dig som har en prestigelös inställning och trivs med att arbeta högt och lågt inom ekonomi.

Om Meritmind:

Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

Ansökan

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta konsultchef Jenny Österberg 0739-427480, jenny.osterberg@meritmind.se eller konsultchef Sofia Skyvell på 0701-660871, sofia.skyvell@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det är endast möjligt att bifoga ett dokument.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera