Redovisningsansvarig till Car-O-Liner i Kungsör

Kungsör Heltid

Nu rekryterar vi en bokslutssjälvständig redovisningsekonom till Car-O-Liner i Kungsör. Därför söker vi dig som vill ta ansvar, ser möjligheter, gillar deadlines och stimuleras av både samarbete och egen utveckling.

På ekonomiavdelningen är ni ett team på sex personer och din närmaste chef, ekonomichefen för alla verksamheter i Sverige, är också placerad i Kungsör. Rapporteringsvägarna går till Snap-on i USA eller Italien.

Inom din roll stöttar du AP/AR-teamet, bistår ekonomichefen, bollplankar med produktionscontrollern, svarar på frågor från era amerikanska börsnoterade ägare Snap-on Incorporated – men framför allt säkerställer du redovisningen och bokslutsprocessen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • Löpande redovisning, månadsbokslut och avstämningar
  • Redovisningsstöd till dina teamkollegor i AP/AR-flödet
  • Moms-, skatt och SCB-rapportering
  • Stöd till ekonomichefen i analys och rapportering
  • Rapportering av valutaexponering till koncernens Treasury
  • SOX (Internal Control)-frågor och delaktig vid SOX-revision
  • Kontakt med revisorer
Kvalifikationer och erfarenhet

Du kan redovisningsprocessen och har vana av att lägga sista handen vid bokslut och årsredovisning. Har du varit i tillverkande bolag är det ett plus.

Systemmässigt är det fördelaktigt om du har arbetat i olika ekonomisystem och är van användare av Excel. Du kommer att använda Jeeves och rapportera i Hyperion men det är inget måste att du har vana av just de systemen. Har du inte tidigare anpassat svensk legal redovisning till USGAAP är det något som du kommer att få lära dig här.

Språk: Engelska.

Personliga egenskaper

På Car-O-Liner värnar ni om ert täta samarbete och är noga med att backa upp varandra, inte bara inom teamet i Kungsör utan även med ekonomikollegorna som jobbar på produktionsenheten i Katrineholm. I rapporteringslinjen kommer du också ha mycket dialog. Vi hoppas således att det är naturligt för dig att ha både vidvinkelseende och fokus.

Vi ser gärna att du lockas av att ta nya steg och med tiden kunna bredda dina uppgifter.

Självklart gillar du deadlines. När det närmar sig bokslut och checklistan är uppdaterad triggas något i dig.

Placeringsort

Kungsör

Om företaget

Snap-on Equipment, en del av koncernen Snap-on Incorporated, är en världsledande leverantör av utrustning för skade- och serviceverkstäder inom fordonsindustrin. Vi tillhandahåller högteknologiska produkter så som digitala hjulinställningssystem, hjulbalanserare, däckmaskiner, lyftar, bromssvarvar, rammätsystem och ramriktar. På Snap-on strävar vi efter att vara den branschledande leverantören av OEM-godkänd verkstadsutrustning, kunskap, utbildning och support för att hjälpa verkstäder med säkra och korrekta reparationsprocesser. I Sverige är Snap-on Equipment representerad med varumärken så som Car-O-Liner, Blackhawk, JOSAM och TruckCam, läs gärna mer om våra olika varumärken på www.snapon-totalshopsolutions.com

 

Vad erbjuder företaget dig?

Hos Car-O-Liner får du goda möjligheter att växa och utvecklas då bilindustrin ständigt står i förändring. Med arbetsplatsen i Kungsör som ligger i hjärtat av Mälardalen är du på bra pendlingsavstånd från flera större städer.

Som anställd hos Car-O-Liner kan du känna dig trygg eftersom alla anställda omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro, föräldraledighet mm. Vidare erbjuds du friskvårdsbidrag, regelbundna hälsokontroller, flextid samt till en viss grad även hemarbete för att du ska ha möjlighet till att få till en bra balans mellan jobb och fritid. Därutöver uppskattar alla anställda även sommar- och julsammankomsterna samt gratis frukt, kaffe och parkering.

Hos Car-O-Liner blir du en del av ett globalt, tillverkande företag och du får verka på en av fabrikerna i Kungsör där uppfyllelse av kundförväntningar och kvalitet står i fokus. Med ca 170 anställda i Kungsör och 1700 anställda inom divisionen Snap-on Equipment får du både ta del av såväl den familjära stämningen som den internationella och dynamiska miljön med kollegor i flertals olika länder i både Europa, Nord och Sydamerika och Asien. I Kungsör är man extra stolta över sin långa lokala historia liksom de expansiva satsningar som skapar goda framtidsutsikter. Just i år firar koncernens varumärke Car-O-Liner 50 år.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind.

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se, 073-594 46 34

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera