Redovisningschef till Sesol i Jönköping

Jönköping Heltid

Vill du axla rollen som Redovisningschef i en framåtlutad organisation med högt tempo och stark tillväxt? Solcellsföretaget Sesol i Jönköping söker nu en Redovisningschef med flera års erfarenhet inom redovisning som trivs med att leda och stötta personal. Koncernen lever efter sina kärnvärden som innebär att vara professionella, familjära, engagerade och nytänkande. I rollen som Redovisningschef på Sesol tar du ett helhetsansvar för budget- och bokslutsprocessen samt koncernrapporteringen till ledning och styrelse. Du ansvarar i dagsläget för 4 medarbetare på ekonomi och rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Månads- och årsbokslut med internrapportering och koncernrapportering till ledning och styrelse
  • Leda och stötta medarbetare inom redovisningen och säkerställa hög kvalitet i leverans från teamet
  • Skapa finansiella rapporter och delta i analys med ledning och affärsverksamhet
  • Utveckla och genomföra budget- och prognosprocesser
  • Inrätta och övervaka interna kontroller och processer för att upprätthålla företagsstandarder och enlighet med bokföringsstandarder och skattelagstiftning
  • Initiera och delta i projekt så som systemimplementeringar och andra ekonomiska aktiviteter
  • Projektredovisning och på sikt även hantering av konsolideringsprocessen för koncernens bokslut för att säkerställa korrekt rapportering enligt IFRS

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en utbildning på högskolenivå, gärna inom ekonomi och flerårig erfarenhet av arbete inom redovisningsområdet. Det är meriterande om du tidigare arbetat med projekt- eller koncernredovisning samt har erfarenhet av att leda personal. Du har tidigare arbetat i något större ekonomisystem och behärskar svenska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Redovisningschef på Sesol är du driven, lyhörd och strukturerad. Du har ett flexibelt förhållningssätt när snabba förändringar sker och är som person prestigelös och van att arbeta brett. Att leda personal trivs du med och är teamorienterad och stöttar gärna medarbetare inom ekonomiområdet. Du föredrar ett högt tempo och är van att ha många bollar i luften. Med ditt kunnande och din kompetens bidrar du till att hitta lösningar och driva utvecklingen framåt inom funktionen. När utmaningar kommer är du lösningsfokuserad och tar gärna egna initiativ och ser förbättringsmöjligheter.

Vad erbjuder företaget dig?

Vi erbjuder en nyckelroll i ett expansivt bolag med en unik möjlighet att vara med och påverka och fortsätta utveckla redovisningsfunktionen.
Du kommer att ha en självständig roll där du leder ett engagerat team av kompetenta kolleger. Här hittar du också en stark gemenskap och familjär företagskultur som genomsyrar hela verksamheten med fokus på att vara i framkant och satsa på sin personal.

Placeringsort: Jönköping

Om företaget
Vi älskar solen lite mer än andra – att jobba hos oss på Sesol innebär därför ett soligt äventyr som vi vill att du ska få uppleva. Vi är idag över 1000 medarbetare som tillsammans står för över 2 miljoner soltimmar om året. Tillsammans bidrar vi alla till att göra världen till en lite grönare plats. Med huvudkontor i Jönköping och etableringar på 13 andra orter i södra och mellersta Sverige är vi en arbetsgivare för alla som vill kliva ut ur skuggan och in i solen.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Sesol med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga konsultchefer på Meritmind, Paulina Jutnäs, 070-166 08 25, paulina.jutnas@meritmind.se eller Louice Silvärn, 070-166 08 59, louice.silvarn@meritmind.se. Vänligen observera att urval, svar på frågor och intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
Det räcker att du bifogar ditt CV. Vi använder ej personligt brev i våra processer.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Digital infoträff om livet som konsult

Delta på vår digitala infoträff den 12 oktober. Där får du information och inspiration för att kunna utvärdera om arbetet som konsult är något som passar dig.

Läs mer

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera