Redovisningsekonom/senior ekonomiassistent till 21grams AB, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du redovisningsekonom eller senior ekonomiassistent med god erfarenhet inom ekonomi och redovisning som vill ha en bred roll med helhetsansvar? Då kan du vara personen vi söker! Brightby Bemanning söker nu till vår kund, 21grams AB, en redovisningsekonom alternativt en senior ekonomiassistent. Vi ser att du är en person som är erfaren och trygg i dina ekonomikunskaper och kan bidra där det behövs i företaget. Tjänsten är ett konsultuppdrag på ca 9 månader med start omgående och på heltid. Du kommer att utgå från deras kontor med placering i Hammarby Sjöstad, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

 • Helhetsansvar för leverantörsreskontra inklusive kontering
 • Avstämningar
 • Periodiseringar
 • Fakturering
 • Momshantering
 • Hantering av utländska transaktioner i olika valutor
 • Avstämning balansräkning
 • Delaktig i månadsbokslut
 • Registrering av in- och utbetalningar
 • Löpande kontering och bokföring

Kvalifikationer och erfarenhet

 • Mycket goda kunskaper inom ekonomi/redovisning
 • Erfarenhet av att ha arbetat i medelstora bolag och haft ett helhetsansvar är meriterande 
 • Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • Du har god vana av att arbeta i Excel
 • Erfarenhet av Visma SPCS och/eller Rillion är meriterande 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är trygg i dina ekonomikunskaper samt har en god förmåga att ta egna initiativ. Som person tror vi att du är driven, självständig och prestigelös. Du uppskattar nära samarbeten och har förmågan att kunna leda dig själv framåt i arbetet. Vidare har du lätt för att snabbt sätta dig in i arbetsuppgifter och lära dig nya system och arbetssätt.

Vad erbjuder vi dig? 

Som anställd på Brightby erbjuder vi dig ett stort utbud av utbildningar och seminarium samt föreläsningar och konsultträffar. Utöver detta har du som konsult, tillgång till ett digitalt utbildningsverktyg för att effektivisera din vardag och få kompetensutveckling på ett enkelt och snabbt sätt. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.

Som konsult på Brightby Bemanning har du en trygg anställning som omfattas av kollektivavtal. Självklart har vi också förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och tillgång till förmånsportalen Benify.

Om kunden

21grams är ett företag som levererar tjänster som effektiviserar och optimerar företags fysiska och digitala kommunikation. Vi är ett av Sveriges snabbast växande företag inom digitalisering av faktureringsprocesser och producerar ungefär en tredjedel av alla e-fakturor till de svenska internetbankerna. Dessutom hanterar 21grams mjukvaror nästan vartannat fysiskt brev som skickas ut i Sverige. Idag är vi ca 80 medarbetare i Sverige och sedan 2021 är företaget en del av den börsnoterade europeiska koncernen Unifiedpost Group. Företaget har vuxit både genom organisk tillväxt och genom förvärv där flera av grundarna till de ursprungliga bolagen finns kvar inom företaget. Huvudkontoret ligger högst upp i Lumahuset i Hammarby sjöstad.

Du kommer att vara en del av 21grams ekonomiavdelning med totalt sju medarbetare och rapportera till företagets redovisningschef.

Brightby Bemanning
Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommer

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Brightby Bemanning. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef/rekryteringskonsult Sofie Jonsson, sofie.jonsson@meritmind.se (076 511 51 21).

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Brightby Bemanning arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera