Redovisningsekonom till Energifabriken, Linköping

Linköping Heltid

 

Vill du vara med och forma ekonomin för en hållbar framtid? Energifabriken söker nu en redovisningsekonom till deras ekonomiteam.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

Som redovisningsekonom på Energifabriken kommer du att vara ansvarig för att hantera ekonomin för ett eller flera av koncernbolagen. Du kommer att vara en viktig del av ekonomiavdelningen och jobba nära dina kollegor och ekonomichef. Dina arbetsuppgifter kommer framför allt vara:

  • Löpande bokföring och leverantörs- och kundreskontrahantering för dina tilldelade bolag
  • Månadsavstämningar och bokslut
  • Ekonomisk uppföljning av verksamheten
  • Upprättande av årsbokslut för dina bolag
  • Skattehantering och rapportering

Du får möjlighet att jobba med ständiga förbättringar av administrativa rutiner och redovisningsprocesser samt förväntas vara delaktig i det gemensamma utvecklingsarbetet så att ekonomiavdelningen kan stödja de förändringar som sker i ett företag med starka tillväxtmål.

Ekonomiavdelning består idag av sex personer och hanterar, förutom rena ekonomifrågor, även relevant kundsupport samt fungerar som administrativt säljarstöd. Utifrån gruppens kompetens och intressen fördelas arbetsuppgifterna på bästa sätt, vilket ger dig en möjlighet att påverka din egen arbetssituation.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom redovisning eller controlling. Vidare har du god förståelse för bokslutsprocessen, analys och kan hantera komplexa ekonomiska uppgifter för flera verksamheter. Du har goda kunskaper i Svenska och Engelska.

Personliga egenskaper:

Som personer ser vi att du är självgående, analytisk och att du gillar att ta eget ansvar samt har förmåga att hålla ordning och prioritera mellan arbetsuppgifterna. Du ska kunna ha förmågan att samarbeta effektivt inom ditt team men även över bolagsgränserna. Vidare har du goda kunskaper om svenska redovisningsregler och skattebestämmelser. Det är meriterande om du har kunskaper om norska redovisningsregler.

Placeringsort: Linköping

Om företaget:

Energifabrikengruppen är en producent och distributör specialiserad på förnybara bränslen med en starkt förankrad vision om att öka tempot i omställningen och göra det enkelt att välja förnybart idag. Vi är en ägarledd koncern med starka värderingar som personlighet, ärlighet och enkelhet och en gedigen kunskap om bland annat bränslen, råvaror och klimatfrågor. Koncernen omsätter idag ca 2,4 miljarder kr och har kontor i Linköping, Lund, Göteborg, Karlshamn, Vadstena och Fredrikstad i Norge. Läs mer om Energifabriken här: energifabriken.se

Vad erbjuder företaget dig?

Hos Energifabriken erbjuds du ett spännande arbete ihop med kompetenta och trevliga kollegor i ett växande företag med starka ambitioner. När du blir en del av teamet kommer du att ha möjlighet att växa och utvecklas både professionellt och personligt. Som en del av Energifabrikens ekonomiavdelning är du med och påverkar och formar ekonomiska rutiner för deras koncernbolag. Du får en möjlighet att vara en del av deras hållbarhetsarbete och bidra till en mer hållbar framtid.

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Energifabriken med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind.

Martina Delin på telefonnummer: 070- 30 71 405 Eller mail: Martina.dehlin@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera