Redovisningsekonom Gränges

Finspång Heltid

Är du en duktig och bokslutssjälvständig redovisningsekonom som är van att jobba med de mer kvalificerade frågorna inom redovisningen. Fortsätt läsa!

Här finns möjlighet att gå in i en roll som redovisningsekonom där du ges möjlighet att använda din kunskap och nyfikenhet för att hitta nya lösningar för processerna inom ekonomifunktionen.

Du kommer vara en del av redovisningsavdelningen som består av fyra kollegor som leds av teamets redovisningschef.

Ett stort fokus kommer vara på utveckling och förvaltning av de ekonomiska processerna och som systemstöd. Vi tror att du har en höjd och erfarenhet av redovisningsarbete där du är drivande till förändring och förbättring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Månads- och årsbokslut
  • Utveckling/Effektivisering av processer med hjälp av ERP-systemets funktioner.
  • Koncernrapportering
  • Kontoavstämning
  • Anläggningsregister
  • Valutasäkring
  • Backup för Löpande bokföring
  • Backup av kund-och leverantörsreskontra

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har arbetat brett och har goda kunskaper inom ERP-system och redovisning. Rollen kräver också att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Tidigare erfarenhet av internationella noterade bolag samt tidigare erfarenhet från IFRS är meriterande.

Personliga egenskaper:
För att vara lyckosam i denna roll tror vi att du som person är serviceinriktad, prestigelös, strukturerad och problemlösande. I ditt arbete är du ansvarstagande, noggrann och har sinne för både helhet och detaljer. Du är även kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra. Du är engagerad och får med dig kollegorna i arbetet med att utveckla processer och har förmåga att hitta nya lösningar och driva processer i mål på ett effektivt sätt.

Om Gränges:
Gränges är ett aluminiumteknikbolag som driver utvecklingen av lättare, smartare och mer hållbara aluminiumprodukter och lösningar. Företaget erbjuder avancerade material som höjer effektiviteten i kundernas tillverkningsprocesser och prestandan i slutprodukterna.

Gränges har cirka 2 700 medarbetare. Koncernens dagliga arbete leds av VD Jörgen Rosengren. I huvudsak är det genom två forum som ledningen sker, dels i koncernledningen och dels i styrelserna för koncernens dotterbolag.

Försäljningsorganisationen är uppdelad efter Gränges tre geografiska regioner, vilka utgörs av Asien, Europa samt Amerika. Läs mer om Gränges här:https://www.granges.com/sv/

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Gränges med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Andreas Oliw på 072-010 1807.  Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det är endast möjligt att bifoga ett dokument.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Digital infoträff om livet som konsult

Delta på vår digitala infoträff den 12 oktober. Där får du information och inspiration för att kunna utvärdera om arbetet som konsult är något som passar dig.

Läs mer

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera