Redovisningsekonom till Lärandegruppen i Sverige, Norrköping

Norrköping Heltid

Vill du vara en del av ett företag som brinner för att ge barn och ungdomar de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden? Har du erfarenhet och brinner för redovisning, är prestigelös i ditt tillvägagångsätt och trivs hos ett företag i växande fas med stora möjligheter till utveckling? Då är rollen som redovisningsekonom hos Lärandegruppen i Sverige något för dig!

Här möts du av fina lokaler centralt beläget i Norrköping, med nära till centralstationen. Du träffas av en varm känsla när du kliver innanför dörrarna och möts av människor som brinner för sitt jobb, på ett prestigelöst och omhändertagande sätt.

På ekonomiavdelningen arbetar det 11 personer. 1 CFO som är övergripande ansvarig, 1 inköpare, 3 controllers (budget/uppföljning). Samt ett redovisningsteam med 1 redovisningschef, 4 redovisningsekonomer samt 1 systemekonom.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

I denna roll som redovisningsekonom har du ansvaret för all redovisning i bolaget Consensum Lund AB, som förvärvades 2022 och driver yrkeshögskola och gymnasium. Du hanterar också delar av redovisningen i Lärande i Sverige AB, det största av koncernens bolag som driver Realgymnasiet.

  • Fakturering, bokföring och avstämning av löner, arbetsgivardeklaration och månatligt bokslutsarbete inom Consensum.
  • Kundreskontra och fakturering för Realgymnasiet region mitt. Slutkontroller av leverantörsfakturor, bokföring och avstämning av löner, bokslutsreserveringar för Realgymnasiets räkning samt månadsbokslutsavstämningar inom dina ansvarsområden inom Lärande i Sverige.
  • Delaktig i det fortsatta arbetet med att processmässigt integrera Consensum i Lärandekoncernen.
  • Ansvarar för ekonomiavdelningens hantering av statsbidrag, vilket innefattar budgetunderlag och samordning av bokföring för koncernens bolag.
  • Deltar i förbättrings- och utvecklingsprojekt enligt ekonomiavdelningens verksamhetsplan.
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom redovisning. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom redovisning och har god förståelse för bokslutsprocessen, reserveringar och liknande. Vidare ser vi att du har goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper:

Du är kvalitetsmedveten, tar ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt mot uppsatta tidsramar. Eftersom det är en växande organisation i ständig förändring är det viktigt att du är förändringsorienterad och självgående i att föra dina processer framåt.

Du har en god förmåga att uttrycka dig tydligt i tal och skrift på svenska, då en stor del av arbetet består av kommunikation med både interna och externa parter. I din dagliga kontakt med personal på våra skolor och på huvudkontoret är du tillmötesgående och har förmågan att kommunicera utifrån mottagarens förutsättningar.

Placeringsort: Norrköping med hybridlösning

Om företaget:

Vi är en av Sveriges största friskolekoncerner med huvudkontor i Norrköping. Kärnan i våra verksamheter är att bedriva förskola, grundskola, gymnasium och yrkeshögskola. På huvudkontoret leder och stöttar vi verksamheterna i vårt gemensamma och samhällsviktiga uppdrag att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden. Tillsammans vill vi vara nytänkare inom svensk skola. Läs mer här: larande

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Lärandegruppen i Sverige med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind.

Martina Delin på telefonnummer: 070- 307 14 05

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera