Senior Accountant till Business Sweden, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du redovisningsekonom med flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete som vill till en spännande, internationell miljö där egna idéer och förslag värdesätts? Då är detta rollen för dig! Business Sweden verkar för att skapa maximalt värde för Sverige genom att hjälpa svenska företag att växa internationellt och utländska företag att investera i Sverige – här bidrar du till att skapa skillnad, på riktigt! För Business Swedens räkning söker vi en Senior Accountant till en rolig roll, i en dynamisk och mångkulturell miljö med hög energi.

Rollen som Senior Accountant kan liknas vid redovisningskonsult, då du ansvarar för ett antal kontor/enheter i världen, handleder dessa och tar emot redovisning, gör avstämningar och ansvarar för dokumentation av den. Som Senior Accountant sitter du på vårt huvudkontor i WTC, tillhör ett team om 5-6 personer med liknande roller och rapporterar till Manager  Accounting.

Huvudsakliga ansvarsområden som Senior Accountant:

  • Ansvar för kvalitetssäkringen av redovisningen för ett antal av Business Swedens kontor/enheter i världen
  • Upprätta och dokumentera avstämningar för de lokala kontoren
  • Skatt och moms
  • Transfer Pricing
  • Kontakter med revisorer och externa rådgivare
  • Redovisning enl K3 (alt. IFRS)
  • Delaktighet i att driva utveckling av rutiner och processer

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har relevant högskoleexamen såsom civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat som redovisningskonsult med större bolag eller som redovisningsekonom på ekonomiavdelning med flera bolag och gärna i en internationell miljö. Du har erfarenhet av redovisning enligt K3 alternativt IFRS och har du jobbat med projektredovisning tidigare ser vi det som positivt. Du har god IT-vana och lätt för att sätta dig in i nya system. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid personlighet och värdesätter högt en prestigelös inställning, god samarbetsförmåga med ett genuint intresse för att hjälpa andra. Då rollen innefattar kontakter med flera olika intressenter där inte alla är ekonomer, är det en förutsättning att du är kommunikativ och har ett coachande förhållningssätt. Vidare är analytisk och noggrann och välkomnar förändringar. Här får du gärna vara proaktiv och komma med egna idéer och förslag för att utmana både processer och arbetssätt. Välkommen till ett glatt gäng med god sammanhållning där vi stöttar varandra och har kul ihop.

Som Senior Accountant på Business Sweden erbjuds du:

  • Vara en del av en mycket entreprenöriell och dynamisk kultur med hög energi
  • Karriärmöjligheter både i Sverige och utomlands

Om Business Sweden:
Business Sweden ägs gemensamt av svenska staten och det svenska privata näringslivet. Det har gett ett unikt mandat att hjälpa internationella företag att få tillgång till den svenska marknaden och hjälpa svenska företag att använda landet som en plattform för internationell expansion. Business Sweden arbetar med allt från start-ups och små- och medelstora företag till multinationella bolag – med skräddarsydda tjänster för samtliga av dessa. Läs mer om Business Sweden här: https://www.business-sweden.com/sv/


Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Business Sweden med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Marie Edström Barter 070-509 94 14 eller Jessica Blomgren 073-942 58 91.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera