Redovisningschef

Behov av redovisningschef

 

Vad gör en redovisningschef?

Som redovisningschef ansvarar du för bolagets redovisning och rapportering samt leder och utvecklar redovisningsavdelningen.

Vilka arbetsuppgifter har en redovisningschef?

Jobbet som redovisningschef innebär att man leder, fördelar och kvalitetssäkrar arbetet på redovisningsavdelning. Den har personalansvar för sin grupp och ansvarar för den legala redovisning och bolagets årsredovisning samt dess interna och externa rapportering.

Redovisningschefen sköter kontakterna med myndigheter, revisorer, försäkringsbolag och skatterådgivare och har ett övergripande ansvar för löpande rapportering av skatter och moms. Vid en koncern kontrollerar redovisningschefen interna mellanhavanden och koncernavstämningar, samt medverkar vid revision.

Redovisningschefens uppgift är även att proaktivt identifiera, utveckla och implementera effektiva och standardiserade redovisningsprocesser.

Vilka egenskaper och kompetens krävs för en redovisningschef?

Att vara en redovisningschef är ett bra arbete för dig som är trygg i din egen kompetens. Du bör vara strukturerad, analytisk, noggrann, kommunikativ och ha goda ledaregenskaper, för att kunna skapa gott samarbete mellan avdelningarna, revisorerna och inom teamet. Inte vara rädd för förändringsarbete.

Du bör vara civilekonom eller ha liknande akademisk bakgrund och erfarenhet från liknande roll eller från revision.

 
 

Lediga jobb

Här finns jobben! Konsultuppdrag, tjänster som vi rekryterar till hos våra kunder och jobb hos Meritmind.

Alla lediga jobb

 

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Meritmind blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

Registrera CV

 

Är du intresserad av att anlita eller rekrytera en redovisningschef?

Fyll i dina uppgifter och specificera ditt behov, så hör vi av oss.